Spitalul Județean Târgoviște, ținta atacurilor cibernetice!

Spitalu Tirgoviste
Spitalul Tirgoviste pag de FB

În cursul nopții de 11 spre 12 februarie 2024 a avut loc un atac cibernetic masiv de tip ransomware asupra serverelor pe care rulează sistemul informatic medical de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Ca efect al atacului, sistemul este nefuncțional, fișierele si bazele de date sunt criptate, a precizat purtatorul de cuvant al unitatii, dr. Diana Bonto. Incidentul este anchetat de specialiști si cei ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică, fiind evaluate posibilitățile de repunere în funcțiune. Activitatea medicală se desfășoară sub incidența limitărilor rezultate ca efect al incidentulu, a mai declarat dr. Diana Bonto. „Activitatea medicală se desfășoară in continuare cu eforturi suplimentare, astfel ca îngrijirea pacienților nu este periclitata”, a declarat Dr

Bonto, purtător de cuvânt al SJUTGV. Circa 15 spitale din toată țara au fost atacate cibernetic luni dimineață, printre spitalele afectate din București fiind spitalul Bagdasar Arseni, Institutul Nasta și Institutul Fundeni. Atacul vizează sistemul informatic Hipocrate, care integrează și interconectează toate activitățile medicale dintr-un spital, potrivit acelorași surse.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.