luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri localePercheziţii domiciliare la mai mulţi primari din judeţele Gorj şi Dolj

Percheziţii domiciliare la mai mulţi primari din judeţele Gorj şi Dolj

-

Poliţiştii de la investigarea infracţiunilor economice au făcut marţi nouă percheziţii la domiciliile unor primari din Gorj şi Dolj, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

mascati-1Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au ridicat documente de la zece instituţii administrative locale, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii

”Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei”, se arată în comunicat.

Potrivit surselor citate, perchezițiile ar avea legătură cu un dosar penal în care au avut loc descinderi în luna noiembrie și în care ar fi implicat un om de afaceri din Turceni.

În luna noiembrie, poliţiştii din Gorj au făcut nouă percheziţii, într-un dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

Descinderile de atunci au avut loc la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane din judeţul Gorj.

Astfel, în perioada 2011 – 2015, administratorii unor societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi, prin simularea unor relaţii comerciale, ar fi retras bani din conturile societăţilor. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că, pentru obținerea unor contracte de prestări servicii, ar fi comis fapte de corupție.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...