DNA Suceava a pus sechestru pe proprietățile fostului primar din Brodina

Procurorii DNA Suceava a instituit sechestru extins pe două case, 23 de terenuri şi active ale unei firme, în cazul fostului primar al comunei Brodina, Vasile Melen, acuzat de fraudarea fondurilor europene, informează Mediafax.

Vasile MelenSecestru a fost pus şi pe bunurile altor doi inculpaţi în acest dosar vizând un prejudiciu de 48 de milioane de lei.

Potrivit DNA Suceava, în acest caz sunt cercetaţi Gheorghe Pădure, şef al Serviciului Verificare Tehnică din cadrul Centrului Regional de Finanţare a Investiţiilor Rurale 1 Nord-Est Iaşi privind patru infracţiuni de abuz în serviciu, Florin Anton, consilier în cadrul Oficiului Judeţean de Finanţare a Investiţiilor Rurale Suceava pentru abuz în serviciu şi fostul primar al comunei sucevene Brodina Vasile Viorel Melen (foto), care a fost şi administrator al firmei Forestbrod SRL Brodina, pentru infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE, obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune. În acelaşi dosar apare şi persoana juridică Forestbrod SRL.

Procurorii susţin că, prin faptele comise, Gheorghe Pădure, Florin Anton, Vasile Melen şi persoana juridică Forestbrod SRL Brodina au creat Agenţiei Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale un prejudiciu în valoarea totală de 48.699.847,4 lei – din care 80% componenta fondurilor europene nermabursabile şi 20% componenta de la bugetul de stat – instituţie care s-a constituit parte civilă în cauză cu această sumă.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Lia Olguta Vasilescu a iesit de la DNA. Acesta a declarat reprezentantilor presei ca procurorii i-au pus sechestru asigurator pe avere, nsa aceasta a replicat ca masura este inutila din moment ce ea nu are niciun fel de avere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.