luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrima investiție finalizată prin PNRR, la Galați

Prima investiție finalizată prin PNRR, la Galați

-

Consiliul Județean Galați a finalizat prima investiție finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Este vorba despre eficientizarea energetică a unei clădiri care face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor. Valoarea investiției a fost de aproximativ 2,6 milioane de lei.  

„Această clădire, cu o vechime de 120 de ani, face parte din patrimoniul arhitectural al Galațiului și reprezintă o mărturie vie a orașului de altădată.  A fost consolidată, reabilitată și eficientizată energetic cu ajutorul fondurilor atrase din PNRR. De fapt, este prima investiție prin PNRR finalizată de către Consiliul Județean și, în mod cert, una dintre primele din țară prin acest program de finanțare. Astăzi, clădirea are rol administrativ, fiind locul în care iau naștere proiectele cu fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul acestei investiții, s-a intervenit și la partea de climatizare și iluminat, fiind montate sisteme de management energetic, automatizare și control, precum și dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald.

Mai mult, au fost montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Astfel, se vor reduce costurile de funcționare și întreținere ale clădirii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...