luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăOMV a făcut profit de 260% în 2022 pe spatele românilor

OMV a făcut profit de 260% în 2022 pe spatele românilor

-

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei. Potrivit datelor oficiale, în anul 2022, au obținut un profit net de peste 2 miliarde de euro.

CITEŞTE ŞI: Comisia Europeană, palmă pentru România: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate!

Comparativ cu anul 2021, venitul acestora a crescut de trei ori și jumătate. În timp ce veniturile cresc, numărul de angajați este în scădere, iar compania nu este obligată să plătească taxă de solidaritate.

OMV Petrom a publicat rezultate anuale în ceea ce privește profitul companiei. Anul 2022 le-a adus o creștere semnificativă, ajungând la un profit net de 10,3 miliarde de lei. În timp ce veniturile cresc, angajații companiei se împuținează, ajungând la 7.742, cu 3% mai mic comparativ cu 2021.

În 2022, compania OMV Petrom a înregistrat un profit net mai mare decât suma profiturilor din ultimii trei ani, depășind profitul record obținut în 2014. De pe urma activității companiei de energie a avut de câștigat și statul, care a înregistrat un profit apropiat de suma declarată de OMV. Valoarea plăților efectuate în 2022 în contul impozitelor a ajuns la 9,7 miliarde de lei, o sumă de cinci ori mai mare comparativ cu cea plătită în 2021. Pe lângă impozite, compania plătește și accize, TVA, taxe și contribuții salariale, potrivit profit.ro.

Taxa de solidaritate

În ceea ce privește taxa de solidaritate, reprezentanții OMV Petrom susțin că vor plăti această taxă dacă ANAF, „din motive pe care nu le vedem acum”, va constata că se încadrează în această categorie.

„Profitul net al OMV Petrom a fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuția la bugetul de stat, prin taxe și dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creșterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele și contribuțiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei.

Vom continua să urmărim obiectivele Strategiei 2030, care are în vedere susținerea tranziției energetice din România, oferind pieței soluții de energie noi și curate. Pentru 2023, investițiile aproape se dublează, la 6 miliarde lei, echivalând cu aproximativ 60% din profitul net din 2022.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...