sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăÎmpărțirea banilor de la buget, un mod de pedeapsă al PSD

Împărțirea banilor de la buget, un mod de pedeapsă al PSD

-

Împărțirea banilor de la buget este o încercare a celor de la Guvern de a-i păcăli pe români, dar și de a fi utilizat ca un instrument de pedeapsă a unor instituții fundamentale pentru statul român, dar pe care cei de la PSD&ALDE le văd ca adversari politici, spune deputatul Pavel Popescu. 

„Mai mult chiar, ministrul de Finanțe nu a respectat Legea răspunderii fiscal-bugetare, Legea 69/2010, care stipulează foarte clar obligativitatea Ministerului Finanțelor ca până la sfârșitul lunii iulie să prezinte un raport privind situația economică și bugetară pe primele 6 luni ale anului plecând de la execuția bugetară. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar propunerea proiectului de rectificare bugetară a fost făcută de premierul României, cu scopul ca românii să nu știe care este de fapt adevărata realitate”, afirmă deputatul.

De exemplu, în urma unei analize realizată de PNL pe primul trimestru față de veniturile programate nu s-au încasat decât 60% din veniturile rezultate în urma decontării cheltuielilor efectuate de la Comisia Europeană, iar în al doilea trimestru au scăzut la 45%, ceea ce arată foarte clar că actualul Guvern este incapabil să folosească banii pe care îi avem la dispoziție din bugetul Uniunii Europene, bani nerambursabili.

„Și probleme mai sunt, dar celor de la PSD&ALDE nu le pasă. Au tăiat bani, fără să argumenteze de ce, de la instituțiile pe care nu le controlează, cum ar fi de exemplu Administrația Prezidențială”, mai spune deputatul.

Din păcate pentru noi cei de la PSD&ALDE au demonstrat prin propunerea rectificării bugetare că nu le pasă de nimic, ci au ținut cont doar de partea ‘cu cine împarte — parte își face’. Acest mod iresponsabil de gestionare a resurselor românilor trebuie să stopeze! Le readuc aminte celor de la PSD&ALDE că România nu este moșia lor, este țara noastră, a tuturor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...