luni, septembrie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCurtea Europeană de Justiţie analizează astăzi plângerea României în cazul Prinţului Paul

Curtea Europeană de Justiţie analizează astăzi plângerea României în cazul Prinţului Paul

-

Curtea de Justiție a Uniunii Europene analizează, luni, sesizarea făcută de România în cazul Prințului Paul. Este vorba despre un termen procedura întrebărilor preliminare.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru Paul al României: Instanţa malteză rejudecă cererea de extrădare

„Astăzi va fi termen la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în procedura întrebărilor preliminare cu care a fost sesizată de către instanța din România în cazul Prințului Paul.

Este vorba despre sesizarea făcută de Curtea de Apel Brașov, care vizează aspecte privind respectarea legislației UE în materia mandatului european de arestare în cazul predării Prințului Paul.

Cazul este deosebit de important pentru statul român şi mă bucur că a fost admisă solicitarea de a se dezbate în procedură de urgență. Faza scrisă s-a finalizat, toate părțile implicate au depus materiale privind punctele lor de vedere, iar astăzi va fi faza audierilor”, transmite, luni, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.
„Facem toate demersurile pentru a-i aduce pe fugari în ţară”

Ce spune ministrul Justiţiei

Conform ministrului Justiției, opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român.

„Aceasta a propus Curții să răspundă la întrebările preliminare în sensul că executarea unui mandat european de arestare de către un stat membru nu poate fi refuzată pentru simplu motiv că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiași MEA emis împotriva aceleiași persoane și pentru aceleași fapte. În plus, Comisia a arătat că un stat membru nu poate refuza executarea unui MEA doar în baza unor pretinse nereguli privind depunerea jurământului de către membrii completului de judecată al instanței de condamnare, fără a fi constatate deficiențe sistemice sau motive întemeiate și serioase care să îi încalce persoanei extrădabile un drept fundamental.

Facem toate demersurile pentru a-i aduce pe fugari în ţară. Şi pentru acest lucru le mulţumesc colegilor din Ministerul Justiţiei, instanţei de executare, Poliţiei Române și tuturor autorităţilor implicate”, a conchis Alina Gorghiu.

Cum a ajuns „Prințul Paul al României” un fugar

Prințul Paul a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar legat de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Capitalei, intitulat generic „Ferma Băneasa”. Doi ani mai târziu, acesta a fost prins la Paris, dar magistrații francezi au refuzat extrădarea lui, în ciuda eforturilor depuse de Ministerul Justiției din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tone de alimente și apă de la rezervele statului pentru sinistrații din județul Galați

0
Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente și peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundații. „Apă: 210.000 de litri au ajuns în județul Galați, aproximativ 150.000 de litri...