joi, septembrie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCum să reciclezi corect materialele de construcție și demolare

Cum să reciclezi corect materialele de construcție și demolare

-

Materialele de construcție și demolare pot fi reciclate și reutilizate în proiecte noi de construcție, ajutând astfel la conservarea materiilor prime naturale, fără a fi nevoie de extragerea sau procesarea acestora, spun specialiștii din cadrul companiei Salubrizare Sector 5.

O mare parte dintre aceste deșeuri provin din resturile generate ca urmare a construirii sau renovării și a demolării clădirilor, podurilor, digurilor, barajelor sau drumurilor. Deoarece pot conține și substanțe periculoase, deșeurile de construcție prezintă un pericol ridicat pentru mediul înconjurător. Astfel, reciclarea deșeurilor din construcții reprezintă o modalitate de a contracara riscul venit din această industrie.

Principalele categorii de deșeuri provenite din construcții și demolări sunt:

  • Cărămida
  • Betonul
  • Lemnul
  • Diferite metale
  • Sticlă
  • Cartoane
  • Plastic
  • Piatră
  • Gips
  • Asfalt
  • Cutii de ambalaje și de vopseluri

Alte componente recuperate din construcțiile anterioare, precum uși, ferestre, obiecte sanitare, resturi de mobilier, electrocasnice vechi etc.

În timp ce reutilizarea și reciclarea sunt metode importante pentru gestionarea durabilă a deșeurilor odată ce deșeurile au fost deja generate, reducerea la sursă împiedică în primul rând generarea deșeurilor.

Așadar, prin reducerea la sursă poate fi evitată producerea de deșeuri. Ca un exemplu, conservarea clădirilor vechi, o abordare mai responsabilă atunci când vine vorba despre construcții noi de clădiri în ceea ce privește dimensiunile acestora sau cum sunt adaptate pentru a avea o durabilitate extinsă, reducerea finisajelor interioare etc.

Astfel, prin aceste metode se diminuează costurile și efortul cu transportul, construcția în sine și producția materialelor de construcție, evitându-se, totodată, ca aceste deșeuri din materiale de construcții să ajungă la gropile de gunoi.

Și chiar dacă suntem la începutul procesului de conștientizare și reglementare a reciclării deșeurilor din construcții și demolări, este important să înțelegem că multe dintre componentele de construcție și resturi de construcție pot fi reciclate, mai spun specialiștii de la Salubrizare Sector 5.

Spre exemplu, betonul și molozul sunt adesea reciclate în agregate și produse din beton, lemnul poate fi reciclat în produse de mobilier, metalele precum oțelul, cuprul și alama sunt, de asemenea, resurse valoroase de reciclat, controlându-se în acest mod felul în care anumite metale ajung în circuitul natural dăunând mediului înconjurător.

Așadar, firmele de construcții și demolări, chiar primăriile și entitățile responsabile cu protejarea și conservarea construcțiilor, arhitecții și proiectanții de șantier de construcții ar trebui să fie mai mult implicați și să promoveze acțiunile de reciclare a deșeurilor din construcții și demolări, militând, astfel, pentru proiecte de construcții mai sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător, mai precizează compania Salubrizare Sector 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...