Cum colectezi separat în funcție de tipul de container

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Specialiștii de la Salubrizare Sector 5 le explică cetățenilor cum colectezi separat în funcție de tipul de containere pe care le ai în apropierea blocului în care locuiești.

Cum se colectează separat corect? Puneți plasticul și metalul în containerul marcat de culoarea galben, hârtia și cartonul la culoarea albastru, deșeurile reziduale (adică resturile de mâncare) la culoarea negru, iar sticla la culoarea verde.

De asemenea, respectați același cod de culori, indiferent de tipul de container pe care îl aveți în apropierea blocului, îngropat sau suprateran.

Specialiștii de la Salubrizare Sector 5 mai spun și că deșeurile nu sunt gunoaie, ci o resursă importantă. Primul și cel mai important pas pentru a putea transforma deșeurile reciclabile în noi produse este colectarea separată.

Schimbarea pornește din fiecare casă. Ajutați-ne să ducem cât mai puține deșeuri la groapa de gunoi, este mesajul transmis de Salubrizare Sector 5, pentru cetățeni.

De ce e importantă reciclarea?

Există mai multe motive pentru care reciclarea este extrem de importantă. De exemplu, prin reciclare se diminuează considerabil depunearea deșeurilor la gropile de gunoi care nu numai că poluează masiv mediu dar creează și o imagine dezolantă a orașelor, distrugând sănătatea celor care locuiesc în preajma lor.

Reciclând, poluanții eliberați de obicei în apă și aer prin depunerea deșeurilor la gropile de gunoi, se diminuează considerabil.

De asemenea, prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de seră din atmosfera; acest lucru se realizează prin înlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie primă secundară, rezultată în urma reciclării.

Prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunității cu energia, dacă ne gândim doar la faptul că energia economisită prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore. Prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pământului.

Un alt motiv important este că faptul că reciclarea este fundamentală în promovarea unei economii circulare, nu este un moft sau o tendință, ci este o problemă la care toți trebuie să contribuim pentru a găsi o rezolvare, de la persoane fizice până la companii.

Nu trebuie să rămânem indiferenți la acest fenomen care poate aduce nenumărate beneficii mediului înconjurător. Reciclarea reduce cantitatea de deșeuri ce trebuie depozitată în gropi de gunoi sau incinerată. Fiecare tona de hârtie reciclată salvează 17 copaci.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.