luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă oră Covasna. Urs capturat în vecinătatea unor stupi

 Covasna. Urs capturat în vecinătatea unor stupi

-

Un urs care dădea târcoale unui stup de albine din comuna Micfalău, a fost capturat marți seara și relocat. Potrivit primarului comunei, Demeter Ferenc, în ultima săptămână echipa de intervenție a efectuat mai multe patrulări pentru alungarea sau capturarea urșilor care intrau în intravilanul comunei în căutare de mâncare.

. „Noaptea trecută, în jurul orei 21:30, am prins un exemplar care era în intravilanul comunei, urma să intre în niște stupi, era o ursoaică fără pui. Eram prin zonă cu comisia, fiindcă am mai observat mișcări acolo zilele trecute, și am reușit să îl prindem. În ultima săptămână am organizat 7 goane, am încercat să prindem și alt urs, dar probabil că din cauza că l-am stresat nu a mai apărut. Am făcut procesul verbal, ursul a fost tranchilizat, i-a fost pus cip, în ureche crotaliu, conform legii, pentru că dacă mai apare într-o zonă în intravilan atunci nu trebuie să așteptăm să facă pagube, ci putem să intervenim prin împușcare. Acest urs a fost tranchilizat și ulterior transportat departe de localitate, pe raza de vânătoare a asociației, fiindcă dacă transportăm în alte locații trebuie să cerem avize. Ceilalți urși care au fost transportați în zona respectivă nu prea au revenit. Sperăm că înțelege că a primit a doua șansă”, a spus primarul.La începutul lunii, un urs a rupt gardul din lemn al unei gospodării din Micfalău și, deși proprietatea era păzită de mai mulți câini, a atacat trei oi și doi miei, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...