vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAlertă de inundații în mai multe județe

Alertă de inundații în mai multe județe

-

E alertă de inundații emisă de hidrologi. Mai multe râuri din patru județe sunt vizate de o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii, până marți la miezul nopţii. Alte râuri sunt sub avertizare cod galben.

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare în intervalul luni ora 12:00 – marți ora 24:00 pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vaslui şi Galaţi.

Citeste si : Cod portocaliu de vreme rea. Ploi ,vijelii si grindina pentru 9 judete_

Alertă de inundații pentru perioada luni ora 14:00 – marți ora 9:00

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada luni ora 14:00 – marți ora 9:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Bistrița Năsăud), respectiv luni ora 12:00 – marți ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Prut – sector aval Ac. Stânca Costeşti – amonte S.H. Fălciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară, judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, potrivit stiripesurse.ro.

Se anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. Dar şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Bazinele hidrografice afectate sunt Vișeu, Iza, Tur, Someș, Siret și Prut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...