luni, iulie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalABUZ Activitatea din Colegiul Psihologilor, blocată! Poliția nu „recunoaște” Monitorul Oficial al...

ABUZ Activitatea din Colegiul Psihologilor, blocată! Poliția nu „recunoaște” Monitorul Oficial al României

-

Scandalul de la Colegiul Psihologilor nu se poate sfârși până ce polițiștii de la Secția 16 nu reconosc legalitatea actelor publicate în … Monitorul Oficial al României.

Chemați să ajute conducerea aleasă a Colegiului Psihologilor din România să intre în sediul în care s-au baricadat, la propriu, aporpiați ai fostei conduceri, polițiștii au spus că nu pot interveni pe baza documentelor din Monitorul Oficial, deși fuseseră înștiințați că există suspiciunea că s-ar putea distruge documente. Pentru ei, probabil, Monitorul Oficial al României reprezintă, după cum veți vedea mai jos, simplă maculatură.

Activitatea din Colegiul Psihologilor, blocată

Colegiul Psihologilor
Ion Dafinoiu, președintele ales al Colegiului Psihologilor din România (CPR)

Pe 19 aprilie 2017, a expirat mandatul de președinte al lui Mihai Aniței și al structurilor de conducere a Colegiului Psihologilor din România (CPR). După aproape trei luni, reprezentanții majorității celor peste 20.000 de psiho­logi din România au reușit să organizeze, pe 15 iulie, Convenția Națională, prin care noul președinte al Colegiului a fost ales profesorul Ion Dafinoiu și 47 de membri ai Comitetului Director. Cu numai o zi înainte, Curtea de Apel București respinsese cererea de suspendare a Hotărârii prin care organele statutare stabiliseră data Convenției Naționale pentru 15 iulie 2017.

Directorul general al Colegiului, Ion Ștefan Laurențiu, a refuzat însă să recunoască rezultatul votului Convenției Naționale.

Echipa lui Laurențiu Ștefan a continuat să conducă Colegiul Psihologilor din România și să administreze patrimoniul acestuia, încasând cotizații și taxe și efectuând plăți ca și cum ar fi fost conducerea legală a CPR. Mai mult, în același timp, ei au obstrucționat accesul în sediu al conducerii CPR legitimată de votul din Convenția Națională și au blocat acesul acestora la arhiva și documentele CPR! În acest mod a fost blocată, practic, întreaga activitate a structurii profesionale a psihologilor din România.

Colegiul Psihologilor
Laurențiu Ștefan (stânga) și fostul președinte, Mihai Aniței. Cel din urmă a fost trimis în judecată de DNA pentru conflict de interese și alte infracțiuni legate de fraudarea fondurilor UE

Principalul motivul invocat de Laurențiu Ștefan (foto) pentru refuzul de a preda sediul și documentele CPR către reprezentanții aleși ca urmare a unui Congres legal, a fost că rezultatul alegerilor conducerii organizației profesionale a psihologilor nu fusese publicat în Monitorul Oficial al României iar Hotărârile Convenției naționale nu erau opozabile față de terți! În luna ianuarie însă, Curtea de Apel a comunicat motivele pentru care a constatat legalitatea convocării Convenției Naționale, în cadrul căreia au fost alese noile structuri de conducere, respectiv președintele Ion Dafinoiu și membrii comisiilor de specialitate (adică a membrii noului Comitetul Director al CPR). Juriștii de la Secretariatul General al Guvernului au analizat hotărârea judecătorească și au dispus publicarea în Monitorul Oficial din 17 ianuarie 2018 a hotărârilor Convenției Naționale.

Polițiștii de la Secția 16 nu pun preț pe Monitorul Oficial

Colegiul Psihologilor„Înarmați” cu Monitorul Oficial al României nr. 46 din 17 ianuarie (foto), președinții de comisii și comisii de specialitate aleși la Congres – au încercat, de mai multe ori, să intre în sediu, în soțiți de un executor judecătoresc, însă poarta instituției a rămas închisă, grupul de angajați condus de Laurențiu Ștefan baricadându-se în interior. Agentul de pază al Firmei NEI Divizia de Securitate SRL a comunicat că are instrucțiuni să nu permită nimănui accesul în sediul CPR.  împrejurări constatate de executorul judecătoresc.

Chemați prin Serviciul de urgență 112 pentru a rezolva problema de ordine publică, prin care conducerea aleasă legal a Colegiului Psihologilor nu era lăsată să intre în propriul sediu și că există suspiciunea rezonabilă că persoanele „baricadate” ar putea distruge documente, polițiștii de la Secția 16 au dat un răspuns năucitor!

Colegiul PsihologilorEi au spus că ei nu pot interveni decât pe baza unui ordin judecătoresc. Polițiștii au intrat în sediul Colegiului ai căror conducători erau ținuți afară și, după ce au discutat „cu o doamnă jurist” care le-a spus că nu recunoaște legitimitatea persoanelor al căror nume fusese publicat în Monitorul Oficial al României, au decis să nu intervină în problema de ordine publică! Mai grav, polițiștii nu au făcut nici măcar minimul demers de a legitima persoanele care se aflau în sediu (!?):  „Poziția polițiștilor a fost că Monitorul Oficial nu are valoarea unei sentințe civile și că în lipsa unei sentințe civile Poliția nu va interveni. Nici argumentul că cel care ocupă sediul nu are nici o calitate și nici solicitarea ca Poliția să identifice persoanele care ocupă nelegal sediul, nu au fost de natură să determine o intervenție a Poliției pentru restabilirea ordinii de drept”, ne-au declarat conduicătorii aleși ai Colegiului.

Băncile și ITM au recunoscut hotărârea

Dacă Poliția a refuzat să recunoască „puterea” documentelor din Monitorul Oficial al României, celelalte instituții au făcut-o! După ce li s-a comunicat decizia din Monitorul Oficial, băncile au blocat accesul la conturi a echipei lui Laurențiu Ștefan. Mai mult, pe extrasul REVISAL apare că Laurențiu Ștefan ar fi fost concediat din iulie 2017. Acesta a contestat concedierea, contestație care are termen pe 14 februarie 2017. Până la o decizie a judecătorilor Iulian Laurențiu Ștefan nu putea exercita funcția de Director General al CPR, dar, cu toate acestea a continuat să încaseze salarii și bonuri de masă, acuză reprezentanții conducerii alese!

La rândul să, Laurențiu Ștefan susține că dreptatea este de partea lui și că în Monitorul Oficial ar fi fost publicat un act fals. „Există un grup care a încercat preluarea Colegiului Psihologilor. Au publicat în Monitorul Oficial un act fals. Noi am depus plângere. Pe baza actului, ei au încercat să se legitimeze peste tot și au trimis către toate instituțiile, cu toate că în acest moment există mai multe procese penale, civile„, a declarat, pentru DC News, Ștefan Iulian Laurențiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Sute de blocuri rămân din nou fără apă caldă în Capitală!

0
Sute de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân în perioada următoare fără apă caldă. CITEŞTE ŞI: Piedone, atac dur împotriva lui Nicușor Dan: „Păcăliciule, încep să apară nenorocirile minciunilor pe care le-ai vomitat în campania electorală!” Termoenergetica anunță că...