sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaSPANIA. Crește salariul minim la peste 1100 de euro

SPANIA. Crește salariul minim la peste 1100 de euro

-

Salariul minim crește în Spania la 1.134 de euro brut în 14 luni, după acordul privind o creștere cu 5% între Ministerul Muncii și sindicatele UGT și CCOO. Un acord pe care antreprenorii nu l-au semnat.

De creștere beneficiază aproximativ 2,5 milioane de muncitori. Măsura va avea efecte retroactive de la 1 ianuarie 2024. Din 2018, când se situa la 736 de euro, salariul mediu a acumulat o creștere de 54% în Spania.

În 2022 a depășit bariera de 1.000 de euro și anul trecut, într-un context de inflație ridicată, creșterea a fost de 8% până la 1.080 de euro.

În Uniunea Europeană, salariul minim a fost introdus în 21 din cele 27 de țări membre. În afară de Italia, celelalte state membre UE care nu îl au prevăzut sunt Finlanda, Danemarca, Austria, Suedia și Cipru.

În Italia, dezbaterea privind salariul minim s-a reluat și se bazează pe ipoteza unei legi care să prevadă un salariu minim orar de 9 euro.

Procesul legislativ ar avea sprijin european, precum și cel al jurisprudenței italiene. Prin sentința 27711/2023, Curtea Supremă a stabilit dreptul lucrătorului la un salariu minim constituțional, adecvat și demn.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...