Ce verifică procurorii la Primăria Capitalei! Falsuri flagrante în Planul de Urbanism General

PUG

Cetățeanul.net a dezvăluit, săptămâna trecută, că Parchetul de pe lângă Tribunalul București a luat la puricat Planul de Urbanism General (PUG) al Capitalei, aflat în vigoare de mai bine de 16 ani. Din câte am aflat noi, atât arhitectul șef, Adrian Bold, dar și alți funcționari vechi din Primărie se tem că procurorul de caz, Cristina Florescu, îi va lua la întrebări despre toate ilegalitățile comise în PUG, de-a lungul anilor.

Cetățeanul.net vă prezintă cele mai grave ilegalități din PUG-ul Capitalei, legea de urbanism a Bucureștiului care continuă să fie folosită, de mai bine de 16 ani, dei este nulă de drept!

Citește și Procurorii provoacă panică în Primăria Capitalei!

Falsurile care au ajuns în atenția Parchetului

PUG
Lista avizelor prezentate, în fals ca fiind favorabile! Avizele prezentate, la pozițiile 12 și 13, ca fiind favorabile (sus), sunt de fapt adrese de respingere a avizelor (jos). Mai grav, la punctul 4 din adresa Oficiului de Cadastru, este o apare o constatre tulburătoare – din PUG lipsesc 1000 de hectare!

Legea de urbanism a Capitalei – Planul de Urbanism General (PUG București) a fost întocmită și votată pe baza unor falsuri penale, care pot atrage după sine nulitatea sa absolută, ne-au declarat specialiști în probleme de urbanism și de contencios administrativ.

Motivul evident pentru care nulitatea Planului de Urbanism General este incontestabilă este lipsa avizelor obligatorii pentru aprobarea acestuia! Este vorba despre avizele care trebuia date, înainte de aprobare, de către OCAOTA (Oficiul de Cadastru Agricol și Organizarea Teritoriului Agricol) și de către OCGC (Oficiul de Cadastru, Geodezie și Cartografie). Cum cele două instituții au refuzat să dea avizul pentru PUG, acesta a fost votat ilegal, iar nulitatea sa este absolută!

Refuzul de a aviza PUG = aviz favorabil !!!

Cum s-a putut vota planul în lipsa avizelor este de natura penalului! Atunci când s-a votat PUG-ul, prin hotărârea 269/2000, la pozițiile 12 și 13 din anexa la hotărâre sunt menționate tocmai cele două avize – „12. Oficiul Național de Cadastru și Geodezie – Aviz nr.203169/2000 și 13. OCAOTA – Aviz nr. 586/2000”. Asociația Lexcivica a descoperit însă că așa-zisele avize sunt de fapt adrese prin care cele două instituții refuză să dea avizul pentru planul de urbanism general!

Astfel, prin adresa nr. 586/03.08.2000 (prezentată, fals, ca fiind aviz favorabil, OCAOTA București arată:Având în vedere cele enumerate mai sus, suntem în imposibilitatea de a acorda Aviz pentru PUG-MB” iar prin adresa nr. 203169/17.08.2000, OCGC București arată: „Față de cele prezentate mai sus, ne vedem în imposibilitatea de a vă acorda aviz favorabil pentru PUG-MB” (vezi facsimil)

Din 2000 și până în ziua de azi, nimeni nu a sesizat sau nu a vrut să sesizeze falsurile penale care au stat la baza aprobării ilegale a PUG și obligă la constatarea nulității acestora, în condițiile legii 350./2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismul – Documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate fără avizele prevăzute de reglementările în vigoare sunt nule(art 64, alin. 2)

Din Planul de Urbanism General lipsesc 1000 hectare

Palnul de Urbanism General
PUG-ul adoptat în mandatul din 2000 al arhitectului șef Adrian Bold (foto dreapta) „i-a adus” pe procurori în Primăria Capitalei

Adresele OCGC București și OCAOTA București precizează condițiile vădit nelegale în care a fost întocmit PUG Municipiul București, și anume:

  • fără consultarea bazelor de date oficiale;
  • fără verificarea evidențelor cadastrale;
  • fără măsurători la teren;
  • fără actualizarea regimului juridic al imobilelor;
  • fără structura suprafețelor pe categorii de folosință;
  • suprafața din PUG-MB este mai mică cu 987 hectare decât suprafața reală a Municipiului București – înscrisă în evidențele oficiale;
  • suprafața și limitele intravilanului, extravilanului și sectoarelor nu corespund realității;

Nu în ultimul rând, spun surse din Primăria Capitalei, există indicii temeinice că la data aprobării PUG de către Consiliul General al municipiului București (decembrie 2000) nu ar fi existat și un reguilament de urbanism, în lipsa căruia neexistând, practic, un PUG, în înțelesul legii! Cum au votat consilierii Planul de Urbanism General fără regulament de urbanism, rămâne să afle și procurorii!

Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.