luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalGreu la deal cu primarul mic. Bucureștenii vor tremura de frig și...

Greu la deal cu primarul mic. Bucureștenii vor tremura de frig și la iarnă

-

Bucureștenii vor suferi de frig și iarna aceasta și cel mai probabil și iernile care vor urma. Primarul Nicușor Dan rămâne doar un om al promisiunilor fără acoperire.

Pe croll-ul de la Televiziune Română a apărut astăzi informația că procesul de modernizare a rețelei de termoficare a Capitalei mai durează, deoarece Primăria Capitalei nu a finalizat nici până acum licitația pentru desemnarea constructorului pentru modernizarea a 105 km de rețea primară de termoficare pe bani europeni, circa 1,3 miliarde lei. Până când va dura ca bucureștenii să treacă de iarnă în condiții civilizate? Probabil până la calendele grecești, dacă primarul general va fi tot Nicușor Dan.

Cert este că acum municipalitatea nu mai are nicio șansă de a termina proiectul până la finalul anului 2023, când este termenul limită de finanțare europeană.  Singura șansă ar fi ca europenii să accepte fazarea finanțării pe următorul exercițiu bugetar. Greu la deal cu primarul mic!

Potrivit caietului de sarcini, proiectarea ar urma să dureze 6 luni, iar lucrările 3 ani și jumătate, deci este imposibil ca lucrarea să fie gata până la finalul lui 2023.

În noiembrie 2020, imediat după preluarea mandatului de primar general, Nicușor Dan semna contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare, în valoare de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost semnat de Nicușor Dan, dar a fost realizat de echipa fostului primar Gabriela Firea.

Până în prezent Primăria a finalizat câteva proceduri de achiziție, dar pentru cea mai importantă etapă, cea a desemnării constructorului, licitația nu a fost finalizată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...