joi, septembrie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFestivalul „Toamna la Ceaun”: zacuscă gătită sub ochii vizitatorilor

Festivalul „Toamna la Ceaun”: zacuscă gătită sub ochii vizitatorilor

-

Un adevărat spectacol gastronomic va avea loc weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală. Astfel, de joi 26 septembrie, până duminică 29 septembrie, are loc Festivalul Toamna la ceaun. Vedeta ediției este zacusca gătită în ceaune uriașe. Pentru a afla secretul reţetei minune, organizatorii invită toate gospodinele să ia parte la prepararea acesteia.

„Vă aşteptam în Parcul Naţional cu o simfonie de bunătăţi la ceaune: tochitura moldovenească la ceaun de la ea de-acasă, tocană de oaie la ceaun, pastrama fiartă în vin şi usturoi la ceaun, pomana porcului, balmoş la ceaun, gulaş de vită la ceaun, gulaş de porc la ceaun, bordeiaş cu fasole la ceaun, iahnie de fasole la ceaun, varză cu afumătura la ceaun, tocănițe de hribi cu smântână la ceaun, borş de peşte la ceaun, bineînţeles nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaun, piperate sau domolite, pe gustul tuturor”, spun organizatorii.

Berbecuţi la proţap şi sărmăluțe cu mămăligă

Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe cu bucate alese, cu delicioasele preparate la grătar.Trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.

Totodată, spectacolul va fi „acompaniat“ de berbecuţi la proţap şi tone de pastramă la ceaun, spre deliciul gurmanzilor. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor.

„Pentru că festinul culinar să fie complet, vă mai oferim o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale”, mai promit organizatorii.

Intrarea este liberă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...