duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalLIVETEXT DIN SALA DE JUDECATĂ, GALERIE FOTO de la procesul anului. Ultimul...

LIVETEXT DIN SALA DE JUDECATĂ, GALERIE FOTO de la procesul anului. Ultimul termen pentru Dragnea. Sentința va fi anunțată pe 27 mai

-

Astăzi, de la ora 11.00, a început procesul în care DNA îl acuză pe Liviu Dragnea că a fost implicat în angajări fictive la Protecția Copilului din Teleorman. La instanța de fond, el a fost condamnat cu executare. Judecătorii pot anunța chiar astăzi sentința de la apel.

19.30 Sentința va fi anunțată pe 27 mai, peste o săptămână, au anunțat judecătorii din completul de la Înaltă Curte.

18.00 Ședința de judecată se suspendă 15 minute. Mai au de pledat trei avocați și apoi judecătorii vor anunța data pronunțării.

17.20 judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea.

Preşedintele completului de judecată de la Instanţa supremă a anunţat, luni, că magistraţii vor amâna pronunţarea unei sentinţe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulţumit de ora târzie, iar preşedintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunţarea”.

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plâns în instanţă că procesul ar putea dura până la ore târzii, susține mediafax.ro.

„Apelul Parchetului nu vizează pe doamna Alesu. În privinţa apelului doamnei Alesu. O mărturisire personala, întotdeauna nu am agreat aceste judecăţi la ore târzii când avem un bioritm. Am să vă rog pentru anumite neconformităţi să mă scuzaţi”, a declarat apărătorul în faţa instanţa, la care preşedintele completului de judecată a replicat „amânăm oricum pronunţarea”.

15.20 Este ultimul termen, oficial. Amânarea după 5 iunie a fost respinsă și ea de completul de judecată. Este ultimul termen. Sentința ar putea venit astăzi sau peste o săptămână.

15.19 În opinie majoritară, judecătorii din completul de judecată resping cererea avocaților privind nelegala constituire a comitetului de judecată. Este respinsă și cererea avocaților de sesizare a CCR.

15.15 În mai puțin de cinci minute vom afla daca ramane in pronunțare sau se amana.

15.00 Înalta Curte a suspendat ședința de judecată pentru a delibera pe cererea de amanare, pe excepțiile invocate si pe suplimentarea probatoriului.

14.45 DNA cere respingerea tuturor excepțiilor și cererilor avocaților. Cel mai probabil, cei cinci judecători se vor retrage pentru scurt timp pentru a se pronunța pe aceste cereri.

14.25 Avocata liderului PSD mai vrea amânarea ședinței  la o data ulterioară datei de 5 iunie când se va pronunța CCR pe aceeași speță.

14.00 Avocata lui Dragnea, Flavia Teodorescu, atacă o hotărâre de colegiu a ICCJ prin care a fost stabilită componenta completului de 3 judecători care a judecat dosarul la fond. Aceasta hotărâre vrea sa suspiciuni foarte mari când a fost introdus un judecător. Vrea citarea Colegiului de conducere a ICCJ. Hotărârea nu este publicată integral. De asta ar fi nelegala. Nu știm cum a fost ales judecătorul Constantin Epure în complet, susține avocata.


 

13.40 DNA nu mai susține cererile de sesizare a CCR depuse la termenul trecut. Avocații inculpaților sunt de acord cu cererea DNA și cer instanței să ia act de poziția procesuala a procurorului de ședință.

13. 35 Reprezentantul Direcției Generale a Protecției Copilului Teleorman lipește de la termenul de astăzi. Absentează și patru inculpați, printre care și Liviu Dragnea.

12.55 A reînceput judecată cu dosarul lui Dan Sova. Afară, Jandarmeria a cerut susținătorilor PSD sa părăsească perimetrul pe motiv ca adunarea nu are autorizație. Susținătorii s-au conformat și s-au împrăștiat.

11.35 Sedința s-a suspendat 40 minute. Un judecător din complexul lui Dragnea participă la o altă sedință.

11.30 În sala de judecată se află și fostul senator Dan Șova, eliberat din închisoare în baza unei decizii a CCR privind componența fără respectarea legii a completurilor de cinci  judecători a ICCJ. Așteaptă și el să-i fie rejudecat apelul.

11.10 Dragnea nu a venit până acum. Surse din PSD susțin că nici nu o va face. Completul de 5 judecători dezbate alte procese, ora stabilita pentru cauza Dragnea fiind 11.00.

10.25 Adrian Severin, fostul europarlamentar, a ajuns și el la Înalta Curte. Și el are termen în procesul în care este acuzat de fapte de corupție. El a fost aplaudat de susținătorii PSD.

10.15 Aproximativ 400 de susținători ai PSD sunt prezenți la Înalta Curte în așteptarea procesului lui Dragnea.

Ora 10.07: Jandarmii i-au somat pe susținători să nu mai strige PSD, PSD!, pentru că s-ar încadra la protest și ar avea nevoie de autorizație.

dragnea proces 2

Ora 10.02: Circa 200 de suporteri ai lui Liviu Dragnea la Înalta Curte, unde deocamdată nu au venit mai mult de cinci protestatari anti-PSD

Ora 9.15: Suporterii lui Dragnea afișează pancarte scrise cu aceleași fonturi și aceleași mesaje ca la termenul din 15 aprilie:

România, nu îți mai devora patrioții
Dragnea în libertatea, opriți fosta securitate
Nu-l mai vânați pe Dragnea
Și eu sunt Dragnea

dragnea proces 1

Ora 8.46: Zeci de jandarmi la fața locului, susținătorii lui Dragnea continuă să vină la sediul Curții Supreme

Înalta Curte are programat de la ora 11 un nou termen în apelul făcut de Liviu Dragnea la decizia de condamnare în dosarul angajărilor fictive. Pe trotuarele din fața sediului Curții Supreme s-au stârns încă de la ora 8.00 peste 150 de susținători ai lui Dragnea, iar jandarmii au montat garduri de protecție.

Ce s-a întmplat până acum în proces

La ultimul termen, pe 15 aprilie, completul de 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea a stabilit un nou termen pentru 20 mai după ce procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare.

DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție.

În timpul termenului din 15 aprilie, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.

În timpul audierii din 15 aprilie, Liviu Dragnea s-a declarat din nou nevinovat și a susținut că acesta este ”un dosar politic”.

Două zile mai târziu, pe 17 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a explicat că procurorul de ședință din dosarul lui Dragnea a invocat două excepții de neconstituționalitate, care în final au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului, din necesitatea de a se adapta la pozițiile inculpaților, dar a precizat că, de regulă, invocarea uneia sau mai multor excepții de neconstituționalitate nu reprezintă motiv de amânare a unui proces.

CITIȚI ȘI:

Portretul lui Lucian Netejoru, cel mai iubit magistrat de către Liviu Dragnea

Toate minciunile legate de deschiderea metroului din Drumul Taberei. Ministrul Cuc se pregătește să-l facă vinovat și pe Moș Crăciun

VIDEO Cu vacile pe DN1! Protest extrem al unui fermier împotriva corupției dintr-o primărie prahoveană

Torționar cu 90 de decese, dar fără judecată. La fel ca în Dosarul Mineriadei

Populația era înfometată, dar șefii PCR și familiile lor aveau tratamente de lux în străinătate

UPDATE Decizie finală în dosarul UDMR-istei care a preferat închisoarea în locul muncii

UPDATE Video cu pacienți umiliți la Spitalul Universitar din București. Reacția ministrului

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

ANAF dă prime uriaşe angajaţilor care execută mai mulţi români

0
Angajații ANAF vor încasa prime echivalente cu cel mult trei salarii de bază (calculate în funcție de salariul funcționarului căruia i se acordă prima), potrivit informațiilor obținute de către Profit.ro. CITEŞTE ŞI: ANAF a pierdut un proces după ce...