marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăIohannis, despre asistenții medicali: Este esențial să susținem activ dezvoltarea durabilă a...

Iohannis, despre asistenții medicali: Este esențial să susținem activ dezvoltarea durabilă a acestei profesii

-

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj asistenților medicali din România. Devine esențial să investim continuu în forța de muncă din domeniul sănătății, a spus șeful statului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți un mesaj în cadrul evenimentului de celebrare a celei de-a 125-a aniversări a Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN).

„Traversăm o perioadă dificilă, marcată de conflicte și schimbări climatice, care pun o presiune tot mai mare asupra sistemelor de sănătate. Devine, de aceea, esențial să investim continuu în forța de muncă din domeniul sănătății”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat intervențiile umanitare ale asistenților medicali români la nivel internațional.

„Traversăm o perioadă dificilă, marcată de conflicte și schimbări climatice, care pun o presiune tot mai mare asupra sistemelor de sănătate. Devine, de aceea, esențial să investim continuu în forța de muncă din domeniul sănătății. Trebuie să ne asigurăm că asistenții medicali beneficiază de condiții adecvate, educație medicală continuă și protecție a demnității lor profesionale. Devotamentul, empatia și pasiunea asistenților medicali sunt admirabile și depășesc cu mult chemarea datoriei. Însă, dincolo de această rezistență extraordinară, este esențial ca autoritățile să susțină activ dezvoltarea durabilă a acestei profesii, asigurând tot ce este necesar pentru acordarea de îngrijiri de cea mai bună calitate. Este responsabilitatea noastră să onorăm aceste eforturi și să sprijinim transformarea sistemului de sănătate, pentru a le oferi profesioniștilor din acest domeniu ajutorul de care au nevoie”, a adăugat președintele.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CLUJ. Anchetă la spital după ce un bebeluş a murit

0
Acuzații serioase au fost lansate după decesul tragic al unui bebeluș de patru luni în spitalul din Cluj, cauzat de insuficiență multiplă de organe provocată de un șoc septic. CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Microîntreprinderile au devenit...