marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreviziuni sumbre: România, lovită de o criză URIAŞĂ

Previziuni sumbre: România, lovită de o criză URIAŞĂ

-

Economistul-șef a uneia dintre cele mai mari bănci din România crede că o nouă criză economică va afecta țara noastră în doar câțiva ani.

CITEŞTE ŞI: Maia Sandu, primele declaraţii după referendumul ratat de aderare la UE: Un atac asupra democrației moldovene!

Dacă deficitul bugetar nu va fi scăzut sub 3% în următorii 7 ani, promisiune făcută de premierul Marcel Ciolacu la Bruxelles, țara noastră va trece printr-o contracție economică.Florian Libocor, economist-șef al BRD Groupe Societe Generale, crede că ținta reducerii deficitului bugetar are șanse mici să fie atinsă.

În acest context, o nouă criză economică ar putea lovi România în doar 4-5 ani.

Când loveşte

„Dați-mi voie să mă îndoiesc de certitudinea unui orizont de 7 ani în care vom scădea deficitul bugetar.

Din punctul meu de vedere, undeva în anii 2028-2029, dacă se respectă ultimele două cicluri economice, România va intra în criză. După opt ani de creștere economică, ultima contracție fiind în 2020, România va intra în criză. Într-o contracție mică, mare a economiei, asta rămâne de văzut”, a declarat Florian Libocor, citat deeconomica.net.Specialistul a punctat și un detaliu important despre creșterea PIB-ului, care nu este un indicator corect al dezvoltării unei economii.”PIB-ul nu este un indicator de dezvoltare. Este eronat să crezi că, dacă o țară crește din punct de vedere al PIB-ului, ea se și dezvoltă. România a fost exact exemplul care confirmă că PIB nu este un indicator de dezvoltare. Am crescut fără să ne dezvoltăm. Dacă vreți un singur și cel mai simplu exemplu uitați-vă la infrastructură”, a mai spus Libocor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CLUJ. Anchetă la spital după ce un bebeluş a murit

0
Acuzații serioase au fost lansate după decesul tragic al unui bebeluș de patru luni în spitalul din Cluj, cauzat de insuficiență multiplă de organe provocată de un șoc septic. CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Microîntreprinderile au devenit...