joi, octombrie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIohannis pleacă iar din ţară

Iohannis pleacă iar din ţară

-

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 4-5 octombrie 2024, la Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc în Republica Franceză.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, criticat pentru luxul în care trăieşte: Este rupt de realitate!

În cadrul reuniunii, România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii.

Potrivit News.ro, Administraţia Prezidenţiale a anunţat că cea de a XIX-a Conferinţă la nivel înalt a şefilor de stat sau de guvern ai celor 88 de state membre cu drepturi depline, membre asociate şi observatoare ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) se va desfăşura sub titulatura „Creează, inovează şi întreprinde în limba franceză” („Créer, innover, entreprendre en français”).

Oportunitate de evidenţiere a contribuţiei

„Participarea Preşedintelui României la această sesiune a Sommet-ul Francofoniei reprezintă o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de transformare şi adaptare a multilateralismului, efort care priveşte şi OIF, într-un context marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli”, se precizează într-un comunicat oficial.

România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în Rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii.

„În contextul Sommet-ului Francofoniei, Preşedintele României va participa la o masă rotundă având ca temă integrarea tinerilor francofoni pe piaţa muncii şi la o dezbatere privind priorităţile politice din spaţiul francofon. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta viziunea de ansamblu a României privind perspectivele multilateralismului şi rolul OIF, cu accent pe răspunsul la provocările globale actuale, şi, de asemenea, pe importanţa acordată educaţiei în limba franceză şi inserţiei profesionale a tinerilor francofoni”, subliniază sursa citată. Preşedintele României, Klaus Iohannis, va pleda pentru consolidarea Francofoniei universitare şi ştiinţifice, care reprezintă una dintre contribuţiile majore ale ţării noastre la nivelul organizaţiei, în favoarea mobilităţii educaţionale şi profesionale a tinerilor vorbitori de limbă franceză din întreg spaţiul francofon, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Diana Şoşoacă şi-a depus candidatura la Prezidenţiale: Promite să aducă Diaspora acasă!

0
Diana Iovanovici-Şoşoacă, Preşedintele Partidului S.O.S. România, autointitulată unica forţă a patriotismului autentic şi singura apărătoare a poporului român, şI-a depus candidatura pentru Preşedinţia României la Biroul Electoral Central. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă spune că este asaltată de bărbaţi lucraţi la sală:...