joi, octombrie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDaniel Băluţă îl lasă pe Nicușor Dan să se spele pe cap...

Daniel Băluţă îl lasă pe Nicușor Dan să se spele pe cap cu Planşeul Unirii. Pericol de moarte pentru zeci de mii de oameni

-

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că a iniţiat procedura prin care Planşeul Unirii se întoarce în administrarea primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, având în vedere că edilul Bucureştiului „a blocat” lucrările necesare la acest obiectiv, declarat de experţi „pericol public”.

Citește și Şedinţă de URGENŢĂ: Risc de prăbuşire a Planşeului Unirii

„Am iniţiat procedura de denunţare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planşeului Unirii. În acest fel, planşeul de la Unirii se va întoarce în administrarea primarului general, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în şedinţa Consiliului Local Sector 4 şi va sta la baza rezilierii contractelor de finanţare şi de execuţie a lucrărilor de refacere a Planşeului Unirii”, a scris Daniel Băluţă, joi, pe Facebook.

„Primarul general nu recunoaşte pericolul public”

El a semnalat că, săptămâna trecută, şi-a asumat public un termen de zece zile pentru a obţine toată documentaţia necesară autorizării lucrărilor de refacere a planşeului.

„Am răspuns cu bună-credinţă, oferind concluziile cele mai recente ale experţilor, conform clarificărilor şi solicitărilor primarului general. Am făcut un apel public către primarul general de a debloca procedura de autorizare a lucrărilor, pentru ca acestea să poată începe de urgenţă, aşa cum experţii solicită. În ciuda acestor demersuri, primarul general nu recunoaşte pericolul public pe care experţii l-au confirmat la Planşeul Unirii şi refuză să autorizeze punerea în siguranţă a Pieţei Unirii, în regim de urgenţă. În astfel de condiţii, oricât de mult ne-am dori noi să eliminăm pericolul din centrul oraşului, nu putem să încălcăm legea şi să forţăm începerea lucrărilor la planşeu, fără semnătura primarului general. Pentru că primarul general refuză să ne lase să lucrăm, îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni, prin lipsa sa de acţiune”, a spus Daniel Băluţă.

„Autorizaţia o dă primarul general”

Miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a menţionat că avizele cerute de municipalitate pentru a elibera autorizaţia privind lucrările la Planşeul Unirii nu sunt „un moft”.

„Eu am spus că este oportun ca acel planşeu să fie înlocuit, numai că pentru ca planşeul să fie înlocuit legea spune că autorizaţia o dă primarul general şi legea îl obligă pe primarul general să dea o autorizaţie când are avize. Avizele nu sunt aşa, un moft, că vrem noi să bifăm ceva. (…) Dacă nu ai avizele corespunzătoare, poţi să ai mari probleme în practică, pentru că acolo lucrarea asta se învecinează cu metroul, trece peste caseta de colectare a apelor uzate şi trebuie ca fiecare dintre oamenii ăştia să spună care sunt condiţiile în care noi să dăm autorizaţie”, a explicat jurnaliştilor Nicuşor Dan.

El anunţa săptămâna trecută că va elibera autorizaţia de construire în cazul Planşeului Unirii după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, pe 25 septembrie, ca instituţiile abilitate să emită cu celeritate avizele şi autorizaţiile necesare pentru demararea lucrărilor de consolidare şi reabilitare la Planşeul Unirii.

„Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ia act de situaţia de urgenţă, astfel cum a fost consemnată de autoritatea publică locală a Sectorului 4 (…) pentru prioritizarea iniţierii lucrărilor de consolidare şi reabilitare a obiectivului. Comitetul dispune tuturor instituţiilor cu atribuţii în emiterea avizelor, autorizaţiilor să procedeze la rezolvarea cu celeritate a emiterii acestora”, declara prefectul Capitalei, Toader Mugur Mihai, după şedinţa comitetului.

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă, estima că lucrările la Planşeul Unirii vor începe în zece zile.

Suntem într-o stare de real pericol, atât planşeul de acoperire a râului Dâmboviţa, cât şi Pasajul Unirii au nevoie de consolidare urgentă pentru a pune în siguranţă vieţile sutelor de mii de oameni care tranzitează zilnic centrul Capitalei, cu maşina, cu autobuzul, tramvaiul sau metroul ori ca pietoni”, afirma Băluţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce taxe cresc din 2025: Anunţul specialiştilor

0
PSD anunță, într-un comunicat de presă, că după discuțiile cu sindicatele și patronatele s-a ajuns la concluzia ca nicio taxă să nu crească în 2025. CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan aruncă BOMBA: PNL nu mai vrea să audă de PSD Comunicatul nu...