vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBani de la Guvern pentru sinistrați din județul Galați. Peste 20.000 de...

Bani de la Guvern pentru sinistrați din județul Galați. Peste 20.000 de oameni, afectați

-

Un prim ajutor de urgență al Guvernului, în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare gospodărie afectată de inundații, a început deja să fie acordat. 28 de localități și peste 20.000 de oameni au fost grav afectați de viitura produsă de ciclonul Boris. 

„Este vorba despre o primă tranșă de bani, realizându-se deja peste 1200 de astfel de plăți. Acestea vor continua și zilele următoare, astfel încât în cel mai scurt timp oamenii să primească acest ajutor de la Guvern”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Guvernul a aprobat de urgență deblocarea acestor sume în valoare de aproape 55 milioane de lei, ca o primă tranșă de ajutor financiar către cei afectați de inundații până se finalizează evaluarea din teren a pagubelor. 

Plata se face prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Galați prim mandat poștal sau prin cont, însă cei mai mulți au optat pentru varianta cu  mandat postal.

Până acum, din datele furnizate de către autoritățile locale, au fost centralizate peste 4200 de gospodării, la care vor ajunge banii, însă numărul celor care vor primi acești bani va fi mai mare, deoarece procesul de centralizare a datelor este încă în desfășurare.

Tot astăzi, la Galați, vor ajunge 10.800 de echipamente de cazarmament, adică 1.200 de kituri complete care conțin paturi, perne, pături, saltele, saci de dormit, fețe de pernă și cearceafuri.

O parte dintre aceste kituri au fost deja descărcate și distribuite în zonele cele mai afectate, 200 de astfel de kituri complete ajungând în localitatea Corod. 

Restul de 1.000 de kituri vor fi direcționate către Slobozia Conachi (394 de kituri) și Pechea (606 kituri). Toate aceste echipamente provin din rezervele de stat.

În ceea ce privește modulele dormitor, până în prezent au sosit la Galați 214 unități. Dintre acestea, 108 au fost deja distribuite în comunele afectate, iar restul se află în curs de montare. În următoarele zile, vor mai ajunge la Galați încă 36 de module dormitor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ponta şi-a recâştigat titlul de doctor: Instanţa Supremă a luat decizia!

0
Fostul premier Victor Ponta a obținut anularea ordinului prin care Ministerul Educației i-a retras, în 2016, titlul de doctor. Decizia este definitivă și a fost pronunțată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în baza unei decizii...