vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCrin Antonescu sare iar la gâtul lui Ciucă după ce i-a ajutat...

Crin Antonescu sare iar la gâtul lui Ciucă după ce i-a ajutat soţia să ia un nou mandat de europarlamentar: Ar trebui exclus din PNL!

-

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Digi24, că o victorie a candidatului liberal la prezidențiale, Nicolae Ciucă, va marca de fapt acordarea lui Klaus Iohannis a celui de-al treilea mandat prezidențial.

CITEŞTE ŞI: Crin Antonescu: Dacă PNL nu mai vrea cu PSD, să facă repede for, să schimbe conducerea!

„Mi se pare un plan bine întocmit, cu destule șanse de succes. Ce pot să spun eu în acest moment, ca un observator distant, este că în vreme ce toată lumea comentează apetitul dlui președinte Iohannis pentru noi funcții sau privilegii, eu cred că este vorba de mult mai mult. Pe scurt, eu cred că dacă Nicolae Ciucă devine președinte în urma acestor alegeri, intrăm în al treilea mandat al președintelui Klaus Iohannis. Președintele României, de facto, neoficial, dar nu mai puțin efectiv, va fi în continuarea Klaus Iohannis. Nu spun aici eu dacă este bine sau este rău, trebuie să răspundă cetățenii la întrebarea asta, dar spun că orice vot pentru Ciucă este un vot pentru al treilea mandat al lui Iohannis”, a declarat Crin Antonescu.

Conform acestuia, „Klaus Iohannis nu va fi un simplu senator, ci mult mai mult decât atât” și că în ciuda aparențelor că Iohannis e considerat în general un politician considerat „destul de comod, superficial”, totuși este „un politician mult mai abil decât se consideră” care a reușit să-și impună voința în PNL și că intrarea în cursă a lui Ciucă „este un plan destul de iscusit”.

Cine ar trebui exclus

Fostul lider PNL a mai declarat că Ciucă, Bode, R.Bogdan, Flutur și Motreanu ar trebui excluși din PNL în cazul unui eșec pentru că s-au comportat ca „nevertebrate politic”.

Conform lui Antonescu, este „penibil și toată lumea înțelege despre ce e vorba”, cu referire la afirmațiile liberalilor că legea care-i permite lui Iohannis să candideze la parlamentare nu a fost discutată cu șeful statului.

„Nu am elemente să spun dacă Ciolacu este parte a acestei înțelegeri sau nu, însă după toate probabilitățile, da. Nu uitați că totuși noi vorbim de o lege care se schimbă pentru un om. Dar s-a schimbat data alegerilor de către o majoritate parlamentară tot pentru un om. Deci aceste lucruri s-au făcut împreună. Această coaliție, ca să nu-i zic conspirație, are totuși doi membri, nu doar PNL-ul”, a adăugat fostul președinte al formațiunii liberale.

Scenariu pentru PSD

Crin Antonescu a mai declarat joi că pentru candidatul PSD la prezidențiale ar fi convenabil ca Nicolae Ciucă să intre în turul 2.

„Cred că Marcel Ciolacu are următoarea problemă. După părerea mea, în afară de o eventuală finală contra lui George Simion sau a Dianei Șoșoacă, foarte puțin probabile, cea mai convenabilă formulă pentru finală, pentru Marcel Ciolacu, este contra lui Nicolae Ciucă. Din punctul acesta de vedere, există, cred, interesul și pentru PSD ca Nicolae Ciucă să ajungă în finală. Mai departe, însă, dacă există și pentru această etapă un plan, nu am de unde să știu și cred că Marcel Ciolacu și PSD-ul au multe dileme în această perioadă”, conform lui Antonescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...