vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCând decide PSD dacă îl susţine pe Iohannis la Senat

Când decide PSD dacă îl susţine pe Iohannis la Senat

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că la începutul săptămânii viitoare social-democraţii vor decide în Biroul Permanent Naţional dacă vor susţine sau nu proiectul PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare.

CITEŞTE ŞI: USR încearcă blocarea lui Iohannis la Senat: A dat mână liberă baronilor din PSD și PNL

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, dacă PSD va susţine proiectul iniţiat de PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare.

„Luni, am convocat un Birou Permanent Naţional al Partidului Social Democrat, unde vom lua decizia având o agendă normal ce ţine şi de viitoarele alegeri şi intrarea în campanie electorală, dar este şi acest lucru pe ordinea de zi”, a afirmat Ciolacu.

El a fost întrebat dacă are motive să nu susţină acest proiect: „Am un motiv foarte serios de a mă consulta cu colegii mei, lucru pe care l-am făcut de fiecare dată”.

Iniţiativa legislativă

El a mai fost întrebat că dacă PSD este de acord cu această iniţiativă înseamnă că îl va susţine pe Klaus Iohannis să intre în Parlament.

„Vă rog frumos, nu l-am votat niciodată şi nici nu o să-l votez vreodată, dacă asta vă ajută cu ceva”, a răspuns Marcel Ciolacu.

PSD a anunţat că va convoca, luni, Biroul Permanent Naţional, în cadrul căruia se va discuta despre bilanţul inundaţiilor şi măsurile luate de administraţiile PSD, pregătirile pentru campania electorală, dar şi despre proiectul de lege depus de PNL care i-ar da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis să candideze, ca independent, la alegerile parlamentare din acest an.

PNL a depus miercuri, la Senat, proiectul de lege care îi dă posibilitatea preşedintelui României, Klaus Iohannis, să candideze ca independent pe listele unui partid, la alegerile parlamentare din 1 decembrie, cu toate că se află încă în funcţie, iar Constituţia prevede că, „în timpul mandatului, preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată”. În cazul în care este ales senator sau deputat, presedintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi aceea de preşedinte, conform proiectului semnat de parlamentarii PNL Gabriel Andronache şi Daniel Fenechiu, liderii de grup ai PNL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...