vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRudele lui Ceauşescu vor să dea lovitura

Rudele lui Ceauşescu vor să dea lovitura

-

Ginerele și un nepot al soților Ceaușescu, executați pe 25 decembrie 1988 în Târgoviște, au cerut reluarea procesului, iar Curtea Militară de Apel a declinat dosarul, miercuri, spre Curtea de Apel.

CITEŞTE ŞI: Ponta, atac la Ciucă şi Lasconi: Doar Ceauşescu se alegea din primul tur!

După ce au fugit cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central al PCR, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați pe 25 decembrie 1989 de un Tribunal Militar Excepțional care i-au condamnat pe cei doi la pedeapsa cu moartea după un proces care a durat aproximativ o oră și jumătate. Cuplul dictatorial a fost găsit vinovat pentru genocid, subminarea puterii de stat și a economiei naționale și au fost executați câteva minute mai târziu după pronunțarea sentinței, împreună, în curtea garnizoanei din Târgoviște.

Ginerele soților Ceaușescu și un un nepot al acestora au cerut reluarea procesului spunând că verdictul a fost ilegal deoarece a fost luat fără probe, actele de constituire ale Tribunalului Militar Extraordinar și ale plutonului de execuție nu au fost publicate în Monitorul Oficial, iar soții Ceaușescu nu au avut drept de apel.

Miza din spatele procesului

Miza din spatele acestui proces ar fi dobândirea bunurilor familiei Ceaușescu, explică istoricul Alexandru Groza, pentru TVRInfo. Lucru admis în parte chiar de Mircea Oprean, ginerele lui Ceaușescu. „Mai am tablouri, tablouri chiar valoroase, pe care procuratura a zis că alea sunt din infracțiune. Alea pe care mi le-a dat nu sunt din infracțiune. Nu știu cum și-a dat seama”, a declarat Oprean.

„E vorba de un motiv pecuniar. Necesitatea de a reintra în posesia bunurilor avute de familia Ceaușescu la momentul din 1989″, a explicat Alexandru Groza, istoric, directorul Muzeul Ororilor Comunismului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...