vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRămas fără nicio funcţie în UE, Iohannis se gândeşte să candideze la...

Rămas fără nicio funcţie în UE, Iohannis se gândeşte să candideze la Senat

-

Președintele Klaus Iohannis ar putea candida la alegerile parlamentare din 1 decembrie pe listele PNL pentru Senat, potrivit unui scenariu de lucru în partid, au declarat mai multe surse politice pentru G4Media.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu îl ia la mişto pe Ciucă: Este o mare diferență între dorință și putință!

Planul ar fi ca Iohannis să devină președinte al Senatului.

Constituția României arată că președintele nu poate fi membru de partid (articolul 81), ceea ce înseamnă că ar urma să demisioneze de la Cotroceni. În acest caz, președinte interimar ar deveni șeful Senatului, adică Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale.

Nu poate fi membru de partid

Constituția României, articolul 84, alineatul 1: În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.

În cazul în care se va decide să candideze la Senat, președintele Iohannis ar urma să ocupe primul loc pe listele PNL de la București, potrivit informațiilor citate.

Mandatul președintelui Iohannis se încheie pe 20 decembrie. Dacă noul parlament va fi învestit înainte de această dată, el va trebui să opteze între funcția de senator și cea de președinte al României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...