vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPensii 2024: Peste 3.8 milioane de pensii au fost majorate

Pensii 2024: Peste 3.8 milioane de pensii au fost majorate

-

Ministerul Muncii a anunțat o majorare semnificativă a pensiilor în urma recalculării, cu doar 0,05% din pensionari contestând deciziile. Aceste date demonstrează succesul reformelor și eficiența procesului de ajustare a pensiilor.

Este cea mai mare reformă a pensiilor din istoria României. Din septembrie, peste 3,8 milioane de bunici vor primi, în medie, cu 622 de lei mai mult, iar creşterea anuală va fi de 41% în 2024.

Conform noii legi, urmează o altă indexare în ianuarie 2025, iar până în martie va avea loc o altă recalculare, unde se adaugă primele, al 13-lea salariu şi alte venituri care nu ţineau strict de salariu.

Pensii crescute pentru peste 3.8 milioane de pensionari

Ministerul Muncii a centralizat datele privind recalcularea pensiilor, rezultatele fiind semnificative: 3.806.270 de pensii au fost majorate, în timp ce 84.176 au rămas nemodificate.

Numărul pensiilor cu diminuare, dar care rămân neschimbate în plată, este de 719.257, dintre care 558.970 sunt indemnizații sociale și 160.287 sunt pensii din categoria celor diminuate.

SURSA: Ministerul Muncii

Procentul sesizărilor raportat la deciziile emise este de 0,05%, iar corectările necesare reprezintă doar 0,024%.

Potrivit premierului, recalcularea pensiilor a fost una dintre marile priorități ale Guvernului. „Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România! Iar creșterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a spus Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...