joi, septembrie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalȘefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost audiată șase...

Șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost audiată șase ore de procurori

-

Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, a fost citată, marți, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în scandalul morților suspecte.

UPDATE. Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, a fost audiată, marţi, timp de aproape şase ore, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, în dosarul în care două doctoriţe au fost arestate preventiv pentru că ar fi provocat decesul unui pacient internat la terapie intensivă prin scăderea intenţionată a dozei de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.

Atât la intrare, cât şi la ieşirea din sediul Poliţiei, Florina Pompilian nu a dorit să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor, în timp ce săptămâna trecută ea a pus la îndoială ancheta demarată de procurori în acest caz şi le-a luat apărarea celor două doctoriţe arestate.

După arestarea doctorițelor Mirela Păiuș și Maria Miron pentru omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat, șefa secției ATI Florin Pompilian a inițiat un protest în sprijinul celor două arestate. Pompilian și ceilalți membri ai secției ATI au amenințat cu demisia, afirmând că Mirela Păiuș și Maria Miron sunt nevinovate.

Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, a făcut declarații în fața reporterilor:

„Este inadmisibil sa se faca public sa vada o tara intreaga ca noi avem niste doctorite criminale. De ce, s-a terminat ancheta cumva si nu stim noi. Este inadmisibil. Toti suntem vazuti la fel. Este o specialitate care este calcata in picioare in momentul acesta. Noi salvam vieti, asta facem. Atunci cand se poate, nu toti pacientii supravietuiesc, indiferent ce facem noi. Va invit pe toti, care vreti dintre dumneavoastra, il invit in mod special pe pe domnul ministru in sectie, sa vada ce pacienti avem in sectie. Ce pacienti, cat muncim pentru acesti pacienti. In reanimare toata lumea depune tot efortul ca sa obtina ceva. Deci nu putem sa lucram in astfel de conditii.

Convingerea este 99,99% pentru ca lucram cu aceste doamne doctor. Stim ce au facut, stim cum lucreaza, dar pana se termina ancheta, nu putem spune ca sunt vinovate. Nici eu, nici dumneavoastra, nici domnul Barbu si nici dumneavoastra. Nimeni nu poate spune cu siguranta ca sunt vinovate”, a afirmat Florina Pompilian.

Omor calificat cu premeditare

Acuzațiile procurorilor sunt extrem de grave. Cele două doctore sunt acuzate de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Cei doi medici au ajuns să se creadă Dumnezeu, după cum au constatat chiar procurorii: „Având ca scop provocarea decesului unor pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanță esențială în terapie intensivă, cu rol în menținerea tensiunii arteriale), cu consecința scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”.

Anchetatorii au probe indubitabile că Mirela Păiuș și Maria Miron au suprimat cu premeditare viața unui pacient. Una dintre asitentele medicale a reacționat atunci când cele două doctore au redus doza de noradrenalină a pacientului, mărind la loc doza prescrisă. Câteva zile mai târziu, Păiuș și Miron i-au reduz din nou pacientului doza vitală, ceea de a determinat intrarea în stop cardio-respirator și decesul pacientului.

„În sensul celor arătate mai sus, la data de 26.03.2024, ora 16:45, cu premeditare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15ml/h, la valoarea de 1ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie.
La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. și P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (același pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de
pagina 2/2 minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, precizează Ministerul Pulbic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...