luni, septembrie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimar acuzat de discurs xenofob

Primar acuzat de discurs xenofob

-

Primarul PSD din comuna Laslea din județul Sibiu a câștigat un nou mandat, dar înainte de scrutin și-a exprimat public disprețul pentru contracadidatul său, pe care l-a numit „cioară de sas” și pentru minoritatea germană din localitate, „o mână de naționaliști naziști”.Ioan Onea, primarul social-democrat ale comunei Laslea, a transmis live pe Facebook un discurs în noapte de 9 spre 10 iunie.

CITEŞTE ŞI: Efectul măsurilor PSD de scădere a inflației: prețurile materialelor de construcții se vor reduce puternic în acest an

Jignirile aduse contracandidatului său Kristian Roth Otto (PNL) l-au determinat pe acesta să facă o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Discursul de după legeri

„În fapt, în noaptea de 10.06.2024, după aflarea rezultatelor de la alegerile locale pentru funcția de primar, domnul Onea Ioan a susținut un discurs jignitor la adresa celor peste 700 de persoane care au crezut în contracandidatul dânsului, Roth Kristian-Otto (subsemnatul), folosind cuvinte jignitoare la adresa mea și a minorității germane din Transilvania. Relatez o scurtă parte a discursului domnului Onea Ioan, primarul comunei Laslea: „Ați arătat în seara asta că ați fost mai români ca românii noștri. Pentru toți lingăii ăștia care au votat o CIOARĂ DE SAS, să mă pupe undeva…”. Expresia „cioară de sas” este o dovadă a urii de etnie care există în interiorul domnului One Ioan față de etnicii sași”, se menționează în documentul publicat de OradeSibiu.ro.

Întrebat de ce a folosit astfel de expresii, primarul Ioan Onea a spus că „ar fi trebuit să fie mult mai dur”, și că „o mână de naționaliști naziști” nu se referea la toți locuitorii de etnie germană a localității.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tone de alimente și apă de la rezervele statului pentru sinistrații din județul Galați

0
Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente și peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundații. „Apă: 210.000 de litri au ajuns în județul Galați, aproximativ 150.000 de litri...