vineri, octombrie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCinci copii în stare gravă după ce au fost spălaţi cu soluţie...

Cinci copii în stare gravă după ce au fost spălaţi cu soluţie de deparazitare oi

-

Cinci copii minori din comuna Lipnița, județul Constanța, au fost aduși la Spitalul Județean Constanța, duminică seara, după ce au intrat în contact cu o soluție utilizată în mod obișnuit pentru deparazitarea ovinelor. Unul dintre acești copii se afla într-o stare critică, fiind în comă în momentul sosirii la spital și a fost transferat direct în secția de Terapie Intensivă.

CITEŞTE ŞI: Tot mai mulţi bărbaţi ucraineni intră ilegal în România: Ce spune Poliţia

Potrivit unor surse din zonă, copiii au fost spălați de bunica lor cu această soluție, pentru a-i scăpa de scabie. Însă, din cauza aburului provenit de la soluția respectivă, minorii au început să se simtă rău și a fost nevoie de intervenția echipajelor care i-au transportat la spital. De precizat că vorbim de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Alături de ei era şi o tânără de 21 de ani, mama a doi dintre cei patru copii, de trei şi patru ani. E vorba de o familie formată din bunica (38 de ani) care are 4 copii dintre care un copil adult care are la rândul său doi copii. Toate cele 7 persoane au fost intoxicate si au ajuns la spital. Facem mențiunea ca este vorba despre 5 minori și doi adulți, aflându-se sub observație.

Preluaţi la primiri Urgenţe

„Când au fost preluați în Unitatea primiri Urgențe, prezentau tremor, delir, halucinații. Una dintre minore a fost adusă în comă, fiind internată în Terapie Intensivă. Ceilalți au fost internați în compartimentul Terapie Acută. Datorită tratamentului și îngrijirilor de specialitate, starea lor de sănătate s-a îmbunătățit, evoluția fiind favorabilă în toate cele cinci cazuri. Un alt minor din aceeași zonă, este în stare gravă, după ce ar fi ingerat tot o substanță toxică”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Constanța.

Între timp, starea acestora s-a îmbunătățit și au fost externați. Între timp, reprezentanții DGASPC Constanța au deschis o anchetă.„O tânără de 21 de ani, care este mama a doi minori în vârstă de 3 și 4 ani, iar alți minori, un număr de patru minori, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, sunt internați, aceștia fiind copiii mamei tinerei de 21 de ani. Se pare că bunica le-a dat acestora cu o soluție care este de uz veterinar. Bineînțeles că noi efectuăm verificări în colaborare cu asistentul social din localitatea Lipniţa pentru a vedea dacă în familie mai sunt și alți minori pentru care să analizăm dacă se impune instituirea unei măsuri speciale de protecție”, a spus Roxana Onea, de la DGASPC Constanța.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Milionarul acuzat că şi-a răpit copiii dă vina pe fosta soţie

0
Adrian Marțian a ajuns în urmă cu scurt timp la IPJ Hunedoara, după ce a fost prins în Serbia alătui de cei 3 copii ai săi care au fost dați dispăruți de mai multe zile. CITEŞTE ŞI: Ciolacu: Anul...