luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăUn fost viceprimar prins în flagrant când lua şpagă 30.000 de euro

Un fost viceprimar prins în flagrant când lua şpagă 30.000 de euro

-

Un bărbat din județul Iași cerut 90.000 de euro de la o persoană, promițând că îl va influența pe primarul unei comune să îi concesioneze un teren pentru construirea unui abator. Bărbatul în cauză ar fi chiar un fost viceprimar.

CITEŞTE ŞI: Percheziții DNA la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră Cluj

Procurorii DNA Iaşi l-au reținut, pentru 24 de ore, pe Ț.F. pentru trafic de influență. În perioada 18 mai – 17 iunie a.c., Ț.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza județului Iași și că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafață de teren in vederea edificării unui abator/fermă de animale.

Ceruse 90.000 de euro

De asemenea, individul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcționarii unor instituții publice cu atribuții de avizare, autorizare și control să îndeplinească/să urgenteze acte ce intrau în atribuțiile de serviciu în scopul emiterii autorizațiilor necesare realizării obiectivului.

Luni, individul a primit o primă tranșă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsă inițial, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Marți, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse, Florin Țăpuță, fost viceprimar al orașului Hârlău, a fost reținut 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Iași, fiind acuzat de trafic de influență. Acesta ar fi cel care a cerut cei 90.000 euro unei persoane pentru a interveni pe lângă primarul comunei Scobinți, , Gheorghe Hrițcu, pentru a rezolva o concesiune a unui teren.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...