miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSalubrizare Sector 5: Gândește-te de două ori înainte să arunci mucul de...

Salubrizare Sector 5: Gândește-te de două ori înainte să arunci mucul de țigară pe stradă

-

Circa 4,5 trilioane de mucuri de ţigară sunt aruncate anual, acestea fiind forma de poluare cu plastic a planetei cel mai des întâlnită, transmit specialiștii de la Salubrizare Sector 5.

De asemenea, prezenţa mucurilor de ţigări în sol reduce succesul germinării unor plante și afectează inclusiv structura rădăcinii și a tulpinii.

Este nevoie de mulţi ani, chiar decenii, pentru ca filtrele să se descompună în mediul înconjurător.

Potrivit Organizației Maritime Internaționale a ONU, 40% din deșeurile aruncate în Marea Mediterană sunt mucuri de țigară.

Chiștoacele sunt confundate de păsări cu hrană și sunt aduse uneori în cuiburi pentru a hrăni puii. De multe ori, înaripatele încearcă să înghită aceste mucuri de țigară care rămân blocate în esofag.

În mediile urbane, mucurile de țigară reprezintă cel mai întâlnit deșeu, respectiv 35% din cantitatea totală de deșeuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...