Primarul Piedone vrea să facă Smart City în Sectorul 5

Piedone

Primăria Sectorului 5 din București, condusă de Cristian Popescu Piedone, a scos la licitație, în SICAP, un contract pentru achiziția de servicii de consultanță privind implementarea strategiei Smart City în orizontul de timp 2023 – 2030. Contractul este în valoare de 800.000 de lei.

Consultanța vizează furnizarea de soluții informatice și asistență tehnică  în folosirea acestor soluții care standardizează și optimizează procesele autorității locale în lucrul dintre ele și cetățeni, dar și între ele.

„Un sector ”SMART” este acela care colectează informații și folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăți transportul public, relația cetățenilor cu autoritatea, condițiile de locuire și sistemul de sănătate și educație, a reduce poluarea și consumul de energie”, descrie PS 5 conceptul SMART City.

Obiectivul general, susține primăria condusă de Piedone, constă în consolidarea capacității administrative a Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti, prin măsuri de planificare strategica (elaborare strategie SMART CITY) și prin simplificarea procedurilor administrative în sensul dezvoltării și implementării unei aplicații informatice pentru alocare și gestionare fonduri nerambursabile locale din fonduri publice pentru activități non-profit de interes general.

„Strategia SMART CITY pentru perioada 2023-20230 este un instrument de planificare strategică ce permite construirea unui plan de dezvoltare și modernizare a municipiului, prin stimularea utilizării tehnologiilor inovative cu impact pozitiv asupra calității vieții cetatenilor, protejării mediului, dezvoltării mediului de afaceri și a dezvoltării durabile a comunității locale și societății în general”, se arată în caietul de sarcini al licitației mai sus citate.

Proiectul este finanțat din bani europeni, Programul Operațional Capacitate Administrativă. Ofertele se deschid în 15 septembrie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.