Ordonanţa de Urgenţă separată pentru majorarea diferențiată a salariilor profesorilor cu până la 20%

Sindicaliştii din Educaţie au informat că, în urma discuţiilor avute joi la Guvern cu premierul şi miniştrii de resort, s-a căzut de acord asupra unei creşteri medii a salariilor în învăţământ cu 20%, urmând să fie emisă o ordonanţă de urgenţă separată în acest sens, conform Agerpres. Liderii sindicali au spus că nu toți angajații din învățământ se vor bucura de aceeași majorare.

CITEŞTE ŞI: Sindicaliștii din Cercetare iau peste picior ”România Educată” și prescripția în cazul Costoiu

„Este aceeaşi variantă, 20% în medie, creştere salarială pentru 2024. Împreună cu Ministerul Educaţiei vom transmite toate elementele clarificatoare către Guvern. În ordonanţa ‘trenuleţ’ care a intrat în transparenţă decizională nu mai figurau funcţiile de conducere. Figura personalul didactic de predare, figura personalul didactic auxiliar, nedidactic şi atât. Şi atunci lucrurile acestea trebuiau corectate. Şi asta facem în momentul de faţă. Lucrurile vor fi rezolvate foarte rapid”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a precizat, la rândul său, că pentru aceste creşteri salariale din Educaţie se va emite o ordonanţă de urgenţă Separată.

„Concluzia este că se va emite act normativ separat, ordonanţă separată. Acum mergem la Ministerul Educaţiei pentru că avem o problemă cu funcţiile de conducere, nu se puteau repara acele inechităţi. Cu alte cuvinte, de la 1 ianuarie va fi prima majorare, dar nu discutăm de procente deocamdată. Încă se lucrează, pentru că noi nu avem un procent fix, este o medie”, a explicat Hăncescu.

Creșteri diferențiate

Şi liderul Federaţiei „Alma Mater”, Anton Hadăr, a afirmat că vor fi date creşterile salariale, dar trebuie găsită posibilitatea de a le realiza „în mod favorabil”.

„Vor fi două tranşe de creştere, una la 1 ianuarie, alta la 1 iunie, 13 plus 7 pe medie, 20%. Pe medie, pentru că nu este la toată lumea la fel, pentru că a fost o sumă fixă dată anul trecut, care nu mai permite acum să le dai la toţi acelaşi procentaj”, a declarat Hadăr.

Potrivit acestuia, profesorii debutanţi „vor fi în aceeaşi traiectorie, vor avea şi ei aceleaşi procentaje, tot aşa 13 cu 7”. „Creşterea porneşte de la ei, de la asistentul universitar”, a completat liderul Federaţiei „Alma Mater”. Sindicaliştii din Educaţie au precizat că şi personalul nedidactic şi cel auxiliar vor beneficia de acelaşi procent de creştere de 20%.

„Pe medie va fi 20%, depinde de fiecare categorie de personal, ca să se încadreze în grilele pe care noi le avem ca elemente de raportare, grile pe care noi le-am înaintat în iulie anul trecut. Nu vor primi toţi aceleaşi procentaje, pentru că dacă ai primit 1.700 lei astă-vară, vă daţi seama că nu mai poţi să-i dai 20% îi dai 16, îi dai 17, îi dai 14, s-ar putea să fie şi mai puţin”, a transmis Anton Hadăr.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.