DescOperă La Traviata, cadoul de Sărbători făcut bucureștenilor de Sectorul 5

Cultura își deschide porțile pentru bucureșteni și nu numai. Un nou proiect cultural de excepție, inițiat, de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, îi va încânta pe bucureșteni de Sărbători.

Proiectul „DescOperă Traviata” constă într-o montare a celebrei capodopere Verdiene, în regia lui Alexandru Nagy, alături de coregrafa Sandra Mavhima. Premiera va avea loc pe 4 decembrie, ora 18:30. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Interpreții rolurilor principale, dar și balerinii Operei Nationale București lucrează intens pentru a aduce publicului tânăr o versiune modernă a producției.

Soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” au început repetițiile pentru proiectul „DescOperă Traviata”.

Interpreții rolurilor principale, dar și balerinii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, se pregătesc intens pentru a face bucureștenilor o surpriză plăcută, de Sărbători.

Proiect finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998.

Sponsorii evenimentului sunt Catena și Fildas – numele sănătății în România.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret Sector 5

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 vine în întâmpinarea nevoilor culturale ale comunității, prin proiecte, manifestări și activități culturale locale, fiind un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 promovează interacțiunea culturală între grupuri diferite provenind atât din interiorul, dar mai ales din exteriorul comunității în vederea susținerii toleranței culturale, a dialogului și a solidarității, dar și a asigurării permisibilității comunicative între diferitele medii socio-culturale, țintind spre dizolvarea problemelor etnice și sociale prin cultivarea spiritului civic.

Totodată, protejează și susține libertatea de creație, înțeleasă ca drept la exprimare artistică (materializarea într-o formă artistică a unei opinii/poziționări față de anumite lucruri/fapte/acțiuni), în conformitate cu art. 33 al Constituției României și a normelor internaționale, pentru perfecționarea și formarea tinerilor în domeniile artistice și asigurarea performanței în creativitate, cultură și educație, dar și pentru validarea expresivității artistice și dezvoltarea culturală și artistică multivalentă;

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 susține accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participării la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.