# coronavirus Soluția medicului de urgențe Tudor Ciuhodaru

coronavirus, Tudor Ciuhodaru este membru al comisiei pentru sanatate din Parlamentulo European
Tudor Ciuhodaru

Cunoscutul medic de urgențe Tudor Ciohodaru are o soluție excepțională pentru pandemie. Ciohodaru face un nou apel la Guvern și președinte pentru achiziționarea de teste rapide și trecerea la testarea pe scară largă a populației. Asta pentru că „Anticorpii nu mint!”.

„E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial (lansate de BioMedomics)”, a scris pe Facebook Tudor Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, testele rapide (antigen-anticorp) pot depista rapid infecția la scară extinsă, iar vantajele sunt evidente:

  1. Se pot utiliza oriunde (spitale, vămi, aeroporturi, gări).
  2. Depistează rapid purtătorii de virus (sănătoși sau nu).
  3. Durează doar 15 minute.
  4. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie).
  5. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină).
  6. Nu necesită echipament sau personal special.

CITEȘTE ȘI: Pandemia de coronavirus. Au știut și n-au făcut nimic!

# coronavirus Planul B

Tudor Ciohodaru propune un plan B, „și asta până nu e prea târziu”:

(1) Testarea largă a tuturor persoanelor suspecte! Poate ați uitat dar această solicitare vine chiar de directorul OMS. doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nu mai improvizați! De la acest nivel OMS vă spune clar că cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate.

(2) Protecția personalului medical. Și poate măcar acum ne auziți că e nevoie de materiale de protectie, alcool sanitar, teste și ventilatoare. Puneți Ambasadele și Reprezentanțele la treaba! Soluțiile sunt acum în afara țării!

a) La nivel european am susținut și adoptat acea rezerva europeană (rescUE) constând în aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente (finanțate de Comisia Europeană de 1, 4 miliarde euro.
b) Asigurați măcar acum ( sunt fonduri europene!) redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare. Reconversia unor fabrici de textile sau a unor microînreprinderi.

(3) Carantină (14 zile, pe protocoale stricte)

„După ce trece această criză sper că e clar că sănătatea va fi prioritatea numărul 1 a României. Și că spitalele regionale (proiectul meu blocat mereu de unii), se vor face cu maximă viteză. Cel de la Iași prioritar. Vă dați seama ce beneficiu enorm ar fi fost acum ca aceste spitale să fie finalizate (așa cum Iașul l-ar fi putut avea din 2011 dacă niște interese mizere nu l-ar fi distrus)”, a mai scris Tudor Ciuhodaru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.