joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăExterne14 milioane de euro pentru România de la Comisia Europeană pentru lupta...

14 milioane de euro pentru România de la Comisia Europeană pentru lupta cu noul coronavirus

-

România ar urma să urmă să primească aproape 14 milioane de euro pentru luarea de măsuri împotriva noului coronavirus. Comisia Europeană (CE) a prezentat joi un pachet de ajutor financiar de circa 530 de milioane de euro pentru 20 țări, inclusiv România.

Acest lucru  va contribui la eforturile de combatere a coronavirusului.

Sprijinul financiar suplimentar va fi acordat către 17 state membre și trei state în curs de aderare. Acestea sunt Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.

Cum vor fi cheltuiți banii alocați

Finanțarea va susține o parte din cheltuielile publice cu echipamentele medicale și individuale de protecție, sprijinul de urgență acordat populației cu măsurile de prevenire, monitorizare și control al răspândirii bolii.

„Fondul de solidaritate al UE este o demonstrație concretă a solidarității europene în acțiune. De la crearea sa, fondul a oferit asistență și ajutor eficace pentru milioane de oameni în perioade dificile. Anul trecut, domeniul de aplicare al fondului a fost extins pentru a acoperi urgențele de sănătate publică de importanță majoră. Acum propunem mobilizarea asistenței financiare atât de necesare în contextul pandemiei de COVID-19. FSUE își îndeplinește din nou misiunea principală”, a declarat Eliaa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Ce presupune ajutorul CE

Pachetul de ajutor propus include plățile în avans în valoare de 132,7 milioane de euro primite deja de Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Ungaria și Portugalia.

Contribuția financiară propusă de Comisie trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu. Apoi ajutorul financiar va fi plătit țărilor solicitante, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...