miercuri, iunie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăSenatorul PSD Vasile Dîncu cere revizuirea proiectelor de legi ale Educației

Senatorul PSD Vasile Dîncu cere revizuirea proiectelor de legi ale Educației

-

Senatorul PSD Vasile Dîncu susţine că este necesar ca noile legi ale Educației să parcurgă „traseul transparenţei” înainte de a fi adoptate de Guvern.

El îi solicită liderului social-democraţilor, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor educaţiei în coaliţie şi în Guvern, pentru că noile legi au nevoie de „o serioasă revizie” şi de consultări cu mediile educaţionale.

„După şapte ani de la debutul dezbaterii pentru ‘România Educată’, observăm că legile educaţiei, deşi ţinute într-o confidenţialitate de neînţeles, au creat o vie dezbatere şi multe reacţii din mediul educaţional. Este clar că aşteptarea societăţii este mare şi e nevoie de dezbatere mai amplă şi analize aprofundate. După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute şi căutate soluţii la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puţine schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea şcolii şi a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizaţiei şi mediului tehnologic”, a scris Dîncu, vineri, pe Facebook.

„Nu putem aborda politicianist aceste legi”

Potrivit senatorului PSD, „legile au suferit completări importante şi modificări faţă de variantele negociate în exerciţiul ministrului Sorin Cîmpeanu şi acum trebuie revăzute serios pentru că sunt multe elemente de originalitate, nediscutate până acum şi care trebuie studiate şi armonizate cu restul prevederilor”.

„Fiind vorba despre viitorul României, nu cred că putem aborda politicianist sau superficial aceste legi; va trebui să ne aplecăm serios pentru ca rezultatul să fie un instrument legislativ care să reziste mai mult în timp. Sunt, în actualele proiecte de lege, elemente care au nevoie de minime studii de impact, de analize de specialitate şi chiar de consultarea unor eşantioane de părinţi, cadre didactice sau specialişti în educaţie. Pentru PSD şi pentru stânga românească, angajamentul privind educaţia este o componentă principală de program politic şi tratăm acest lucru cu maximă responsabilitate”, a adăugat Dîncu.

„Sunt şi lucruri care au inflamat opinia publică înainte de a ajunge în transparenţă, aşa cum este eliminarea specializării învăţător-educatoare din oferta educaţională a liceelor pedagogice sau eliminarea orelor de istorie a Holocaustului din programă, dar toate aceste teme vor fi repuse în discuţie cu specialiştii şi cu colegii din coaliţie. Sunt multe lucruri noi, în comparaţie cu variantele mai vechi, unele componente chiar originale, iar efortul celor care au lucrat în această fază este meritoriu. Însă cred că este nevoie de o omogenizare mai mare a conţinutului şi o armonizare atât cu legislaţia actuală, dar mai ales cu perspectivele de dezvoltare a României pe termen lung. Pentru ca la final să rezulte legi adaptate noilor realităţi din societate şi care pun în centrul lor elevul, studentul, cadrele didactice, dar şi interesele societăţii noastre din perspectiva viitorului pe care ni-l dorim pentru România”, a mai transmis Dîncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

USR vrea să rupă alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei

0
Alianța Dreapta Unită (ADU) pare să fie de domeniul trecutului, un trecut dezastruos dacă ne uităm la rezultatul alegerilor din 9 iunie - atât cele locale, cât și cele europarlamentare. CITEŞTE ŞI: Iohannis a rămas şi fără ultimul susţinător pentru...