miercuri, iunie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăMinisterul Energiei: iniţiativă care dă dreptul cetățenilor de a-şi produce propria energie...

Ministerul Energiei: iniţiativă care dă dreptul cetățenilor de a-şi produce propria energie electrică

-

Ministerul Energiei anunță că dorește crearea cadrului legislativ pentru ca toţi consumatorii de energie electrică din România să poată beneficia de energia regenerabilă produsă la propriul loc de consum sau produsă în cadrul unei comunităţi de energie din care aceştia fac parte.

„Lansăm o iniţiativă benefică pentru toţi cetăţenii României: dreptul de a-şi produce propria energie electrică, dar şi să consume la preţuri mai mici energia produsă într-o astfel de comunitate. În cadrul acestei măsuri, am instituit Grupul de Lucru pentru dezvoltarea Comunităţilor de Energie în România. Scopul nostru este de a oferi tuturor consumatorilor de energie electrică din ţara noastră posibilitatea de a se bucura de energia regenerabilă, fie produsă la domiciliu, fie în cadrul unei comunităţi energetice locale. Această iniţiativă nu doar că va aduce o reducere a costurilor cu energia electrică şi a dependenţei noastre de sursele tradiţionale de energie, ci va ajuta la reducerea sărăciei energetice şi va deschide şi o nouă eră a sustenabilităţii şi autonomiei energetice pentru fiecare român”, spune Sebastian Burduja, ministrul energiei.

Ministrul spune că își dorește un „sistem energetic care să atingă cei 3D: decarbonare, digitalizare, descentralizare. Încurajăm toate entităţile interesate să se alăture Grupului de Lucru şi să contribuie la crearea unui cadru legislativ modern şi flexibil, care să permită implementarea acestei viziuni îndrăzneţe pentru viitorul nostru energetic”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Rareş Bogdan cere demisia lui Boloş: Nu poate arunca în aer un întreg sistem!

0
În ședința coaliției de guvernare spiritele au fost extrem de încinse. CITEŞTE ŞI: Rareș Bogdan despre data alegerilor prezidențiale: înțelegerea din luna martie a căzut Pe lângă discuția despre data alegerilor prezidențiale, un alt "cartof fierbinte" a fost OUG privind...