Marcel Ciolacu și Elisabeta Lipă au discutat despre dezvoltarea sportului

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit joi, de Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace, cu marea campioană Elisabeta Lipă.

„Importanța sportului în școală, finanțarea cluburilor sportive școlare, atragerea copiilor și tinerilor în sportul de performanță sunt doar câteva dintre subiectele discutate astăzi cu doamna Elisabeta Lipă.

Îi mulțumesc președintei Federației Române de Canotaj pentru eforturile continue pe care le depune pentru sportivii români.

Îmi doresc ca toți cei pasionați de sport să se inspire din modelul marii campioane și, mai ales, să aibă sprijinul statului pentru a putea să-și urmeze o astfel de carieră”, a scris, după întâlnire, Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Promovarea drepturilor omului şi a dezvoltării durabile

Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace este aniversată, în fiecare an, la 6 aprilie. În 2023, tema zilei este „Scoring for People and Planet”.

Ca şi în anii precedenţi, această temă generală permite ca activităţile organizate în această zi să se concentreze în general asupra impactului şi influenţei sportului asupra dezvoltării durabile şi păcii, potrivit https://www.un.org/.

Ziua de 6 aprilie a fost declarată Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi Pace (IDSDP), în 2013, prin Rezoluţia 67/296 de către Adunarea Generală a ONU. Adoptarea acestei zile semnifică recunoaşterea tot mai mare de către ONU a influenţei pozitive pe care o poate avea sportul asupra promovării drepturilor omului şi dezvoltării sociale şi economice.

În 2022, tema globală a Zilei internaţionale a sportului pentru dezvoltare şi pace a fost „Securing a Sustainable and Peaceful Future for All: The Contribution of Sport” fiind un alt mijloc de a încuraja utilizarea sportului ca instrument de promovare a drepturilor omului şi a dezvoltării durabile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.