Uniunea Europeană, la bunul plac al actualilor lideri. Cum vor să scape de Orban care le încurcă iarăși planurile

Roland Cătălin Pena

Anunțul lui Charles Michel de a părăsi funcţia de peședinte al Consiliului European în iulie, înainte de terminarea mandatului care expiră în noiembrie, le dă dureri de cap actualilor lideri ai Uniunii Europene, promotori ai globalismului.

Charles Michel a decis să-şi pregătească viitorul candidând la alegerile pentru Parlamentul European. Programate pentru 6-9 iunie, acestea vor conduce la o reînnoire a şefilor principalelor instituţii ale UE.

Citește și Ursula von der Leyen ucide Zaibărul! Un președinte de partid românesc se revoltă împotriva UE

Fostul premier belgian, care a condus reuniunile şefilor de stat sau de guvern din cele 27 de ţări ale UE în ultimii patru ani, și-a anunțat intenția să-şi exercite „funcţia de preşedinte al Consiliului European până la depunerea jurământului ca membru al Parlamentului European, care va avea loc la 16 iulie”.

Și acum apare problema, mare cât Casa Poporului a lui Ceaușescu, care stă în gâtul actualilor lideri ai UE.

Succesorul lui Michel ar putea să fie numit de Consiliul European în iunie, dar liderii ar putea foarte bine „să decidă să devanseze preluarea funcţiei” de către noul titular al postului pentru a evita orice risc de vacantare, a spus el.

Însă, dacă nu se găseşte un succesor, procedurile UE prevăd că, în cazul încheierii mandatului din cauza unui „impediment”, preşedintele Consiliului European este înlocuit temporar de liderul european a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Dar, GHINION, pentru globaliștii-comuniști din fruntea UE!

În iulie,  preşedinţia semestrială a Consiliului UE se va afla premierul naţionalist ungar Viktor Orban, recunoscut ca un adversar al celor care conduc azi UE şi singurul lider dintre cei 27 care au menţinut legături cu Kremlinul după ofensiva Rusiei împotriva Ucrainei.

În fața acestei posibilități, Charles Michel a găsit cea ma ANTI-DEMOCRATICĂ rezolvare, sugerând să se „modifice (aceste dispoziţii) cu majoritate simplă”.

„Dacă există dorinţa de a-l evita pe Viktor Orban, există diferite opţiuni posibile”, a punctat el, senin

Nu e d-ici de colo să amintim că preşedintele Consiliului European, instituţiea care reuneşte şefii de stat sau de guvern ai statelor membre, conduce distribuirrea „posturilor de vârf” în UE, după alegerile europarlamentare.

După cum merge treaba la Bruxelles, „liderii” UE au tot timpul, până în iulie, să interzică accesul Ungariei la preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii.

De ce să se mai complice cu DEMOCRAȚIA și tratatele fondatoare ale UE, când merge și cu „majoritate simplă”?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.