UPDATE Protestul PSD va avea loc azi. Sunt așteptați sute de mii de oameni

protestul psd protest reușit mitingul psd din bucurești

Protestul PSD va începe astăzi, 9 iunie, la orele 20.00, atunci fiind așteptați în piața Victoriei sute de mii de manifestanți din toată țara. Aceștia vor veni cu autocare, mașini personale, microbuze sau chiar trenuri închirate, după spusele organizatorilor. Cei care participă vor trebui să vină în tricou alb.

UPDATE Avertismentul Jandarmeriei pentru protestul PSD

Jandarmeria Română spune că jandarmii sunt pregătiţi cu un număr sufient de forţe astfel încât să poată asigura siguranţa oamenilor la cele 14 evenimente publice care vor avea loc astăzi în Capitală, printre care și mitingul PSD din Piaţa Victoriei. „Jandarmeria Capitalei are capacitatea şi experienţa necesară pentru a gestiona aceste evenimente, am realizat o dimensionare adecvată a dispozitivelor pentru a putea acţiona corespunzator indiferent de situaţiile care ar putea apărea (…) În pregătirea misiunilor de astăzi s-au luat în calcul şi aspectele care au fost vehiculate în spatiul public provenind de la diverse organizaţii sau persoane fizice. Acest tip de reacţii şi provocări în mediul online nu sunt o noutate şi le avem în atenţie pentru a preveni situaţii de risc la adresa sigurantei cetatenilor. Evident că atunci când în spatiul public există un număr mare de oameni apar şi astfel de riscuri şi tocmai de accea am luat măsuri suplimentare de restricţionare a circulaţiei, de stabilire a unor trasee de deplasare a participantilor , de separare a participantilor la diferite evenimente precum si o prezenta consistentă a jandarmilor în stradă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a spus că va fi mobilizat un număr suficient de jandarmi astfel încât să poată fi gestionate toate evenimentele anunţate, el neprecizând însă o cifră. Militaru a spus că vor fi aduşi jandarmi şi de la structurile teritoriale şi se vor afla printre participanţii la demonstraţii şi jandarmi cu echipament antitero. „Este o măsură preventivă când sunt mitinguri. Nu este un temei să ne speriem şi să se inducă o teamă nejustificată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Organizatorii asigură pentru manifestaţie şi bannere cu texte recomandate de organizaţia centrală şi, după caz, stabilite de cea judeţeană. PSD-ăștii s-au lăudat că sunt mulți care vin la protestul PSD pe bani proprii, dar în presă au amărut zeci de scabdaluri în care românii se plângeau că au fost amenințați să vină, altfel vor fi concediați.

PSD Constanţa ar putea trimite la mitingul pro Dăncilă aproximativ şase mii de persoane, a anunțat preşedintele executiv al social-democraţilor constănţeni, primarul Decebal Făgădău.

„Am comunicat deja către secretariatul general al partidului încă din etapa în care fusese stabilită o altă dată. ne menţinem cifrele. Ce să comentez ? Este o decizie a Comitetului Executiv Naţional, unde-i ordin, cu plăcere. Ne-am propus o cifră realistă pentru că într-adevăr vrem să arătăm susţinerea faţă de colegii noştri, susţinerea faţă de guvernul PSD-ALDE”, a afirmat preşedintele executiv al PSD Constanţa. El a spus că nu ştie exact cifra participanţilor la miting, aceasta fiind cunoscută de secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Lucian Lungoci.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, spune că mesajul de la mitingul PSD de sâmbătă va fi de susținere a partidului şi, totodată, a programului de guvernare.

El spune că vechii membri de partid se simt daţi la o parte când vor să îşi manifeste adeziunea faţă de partid.

În ceea ce privește numărul de participanți la mitingul PSD, Nicolae Barbu a spus că nu are un „target” şi că Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a anunțat că la București vor merge 10.000 de oameni din judeţ: „Singurul lucru care va fi finanțat din banii de cotizație de la partid – câte autocare vom găsi, și la nivel de apă și, eu știu, steaguri și alte lucruri”. Întrebat dacă a primit faimoasa foaie cu instrucțiuni, Barbu a răspuns că cei din Giurgiu s-au informat prin viu grai.

Protestul PSD aduce sute de mii de oameni la București

Mitingul PSD din București, care va avea loc în data de 9 iunie, se va bucura și de prezența a cel puțin 2-3.000 de vasluieni, potrivit anunțului făcut de Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

„S-a tot discutat despre organizarea acestui miting, s-au enunţat obiectivele sale şi, evident, s-a creat un nivel de aşteptare în rândul oamenilor. Eu cred că pregătirea cea mai bună nu trebuie să o avem noi, preşedinţii organizaţiilor, ci oamenii, cei care urmează să fie mobilizaţi pentru a fi prezenţi la acest miting şi eu m-am confruntat în ultimele săptămâni cu nenumărate solicitări de a declanşa această acţiune. Noi am estimat, în raport cu capacitatea de transport, am făcut o estimare foarte realistă, că am putea aduce în condiţii de siguranţă 2.500 – 3.000 de oameni la acest miting”, a spus Dumitru Buzatu, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Florin Iordache a spus că și Oltul poate aduce 10.000 de oameni.

„Nu e problemă câţi membri putem aduce, nu asta era problema, problema este posibilitatea de a avea un număr suficient de mijloace de transport. Eu cred că pot veni sâmbătă în Bucureşti peste 200.000 de oameni uşor. Fiecare organizaţie îşi suportă singură cheltuielile, nu vin bani de la centru”, a spus Iordache la Palatul Parlamentului.

Peste 4.000 de membri şi simpatizanţi din cadrul organizaţiei judeţene a PSD Buzău se vor deplasa sâmbătă în Capitală, atât cu autobuze şi autocare, dar şi cu autoturismele personale.

Aproximativ 12.000 de membri şi simpatizanţi ai PSD din Dâmboviţa vor participa la mitingul de sâmbătă, din Piaţa Victoriei din Capitală, conform unor lideri ai organizaţiei judeţene de partid.

Circa 3.000 de oameni vor reprezenta filiala judeţeană Hunedoara a PSD la mitingul de la Bucureşti.

Din fiecare județ din țară vor veni membri ai PSD și simpatizanți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*