Primarul Radu Mihaiu refuză să facă pentru elevii Școlii 49 ce a încercat pentru Manu Bombardieru

Radu Mihaiu
Radu Mihaiu

Școala numărul 49 din cartier Vatra Luminoasă, sectorul 2, prin tradiție cu rezultate excelente, cu copii foarte buni la învățătură, de șapte ani de zile se află în situația neplăcută de a fi nevoită să creeze condițiile unui învățământ de calitate pentru un număr prea mare de elevi, mai mare decât îi permite spațiul.

Asta pentru că se înscriu la școală mai mulți copii decât e spațiu. În fiecare an vin elevi din alte cartiere și circumscripții, părinții își obțin vize de flotant în zona școlii 49 pentru că, într-adevăr, școală este una dintre cele mai bune din București.

Legea e clară, dacă unul dintre părinți are domiciliul (inclusiv flotant) în circumscripția școlii respective, nici unui copil nu i se poate refuza înscrierea la acea școală.

Astfel elevii au ajuns să învețe în trei schimburi, cum lucrau la uzinele și fabricile comuniste bunicii lor.

Deși suntem în 2024, în al patrulea an de mandat, an electoral, Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță prin-un interviu în Ziarul Financiar că așteaptă dintr-un moment în altul, de la școală un acord pentru o rezolvare a situației într-un mod cel puțin hilar și imposibil de realizat, în loc să facă o simplă expropriere de 2000 mp. Acord pe care școală nu numai că nu are cum să îl dea, dar care nici nu a fost cerut, căci varianta propusă de primar căzuse încă de la primele discuții.

Asta după ce, după cum a scris Cetățeanul, primarul Radu Mihaiu a clocit, împreună cu Nicușor Dan și ginerele lui Sile Cămătaru, Manu  Bombardieru,un tun de milioane de euro. Este vorba de o exproprierea „penală” din Colentina, care a fost trecută pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București, dar a fost retrasă după ce publicația noastră a semnalat că documentația conține referiri la planuri urbanistice anulate sau certificate de urbanism suspendate chiar de primarul Radu Mihaiu.

Citește și Exproprierea „penală” din Colentina, băgată iar la vot în Consiliul General! Tripleta Nicușor Dan, Radu Mihaiu, Manu Bombardieru

Terenul din spatele școlii, soluția părinților

„În 2023, Asociația de Părinți, sătulă de promisiuni și de vorbe goale, a înaintat către Primar și Consiliul Local o scrisoare prin care propunea și soluția, după modelul aplicat de primarul Băluță la sectorul 4. Pentru că indicatorii urbanistici nu permit o nouă construcție iar construcția veche, deși consolidată, nu permite supraînălțare din motive de rezistență, singură varianta viabilă este achiziționarea/exproprierea unei parcele dintr-un teren adiacent pe care să se realizeze o nouă construcție.

În spatele școlii este un teren pe care există, în anii comunismului, Fabrică Zefirul. Terenul a ajuns în posesia unui/unor privați care doresc să facă o dezvoltare imobiliară. Din respectivul teren care măsoară 2,1 ha, se poate expropria o bucată de 2000 mp pe care se poate construi, rapid.

Chiar și Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a expropriat în 2023 un teren mult mai mare pentru a face din el un parc. La fel și în 2024, când Primăria Sectorului 2 a achiziționat de pe piață liberă un alt teren de 4 hectare, tot cu destinația parc”, scrie infofinanciar.ro.

Surprinzător, însă, deși soluția era la îndemână, Radu Mihaiu a început să dea din colț în colț, să zică că nu prea poate să achiziționeze pentru că cei care au terenul fabricii Zefirul ar fi depus documentația pentru a obține PUZ, de parcă interesul acestora e mai important decat interesul comunității locale pentru primar. Care se prevalează de faptul că aceștia nu și-au exprimat intenție de a vinde, ca și cum asta înseamnă automat că nici nu doresc sa vândă. E posibil, însă, ca domnul Radu Mihaiu să cunoască lucruri pe care noi nu le știm încă”, mai scrie sursa citată.

„De ce construim mult mai multă infrastructură educațională?”

„Mihaiu consideră și că exproprierea nu se justifică. A scris către școală că, după părerea lui și a majorității Consilierilor Generali ai Municipiului București, nu se justifică o asemenea expropriere. Cităm din document ”de ce construim mult mai multă infrastructură educațională decât este nevoie?”.  Pentru a justifică punctul sau de vedere greu de înțeles, Radu Mihaiu a dat exemplul cazul vaccinurilor cumpărate în exces de către Guvernul României în pandemie. Bine, locuitorii Sectorului 2 știu că și Mihaiu cumpără ceva în exces și greu de justificat: stâlpișori de pus pe trotuare”, mai aflăm de pe infofinanciar.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.