Concurs cu scandal pentru șefia Spitalului CF Iași

Deși prima probă, cea a testului grilă, a concursului pentru obţinerea postului de manager al Spitalului Clinic Căi Ferate Iaşi a avut loc pe 29 noiembrie, scandalul nu s-a stins.

La concurs s-au înscris doi candidaţi: actualul manager interimar, dr. Cristina Mitrofan, şi fostul director al spitalului, dr Mihai Glod (foto). Iniţial, celui din urmă nu i s-a permis să candideze, fiind respins de comisie pentru că nu îndeplinea o condiţie obiligatorie, să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea unei fapte cu intenţie.

Însă, fără explicații publice, după ce dr. Mihai Glod a făcut contestatație, candidatura i-a fost acceptată.  În principal este vorba despre neîndeplinirea unei condiții din cele impuse pentru acest concurs și anume candidatul să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârșirea unei fapte cu intenție.

Or, dr. Glod are o asemenea mențiune în cazierul judiciar, fiind vorba de o condamnare cu amânarea executării pedepsei pe o perioada de 2 ani pentru conducere sub influență alcoolului,  sentința instanței fiind dată pe 17.02.2022.

E din culpă sau cu intenție băutul la volan?

Ca atare, comisia de concurs a respins dosarul de înscriere al dr. Mihai Glod, considerând că această condamnare, fie ea și cu amânare, tot condamnare este, iar fapta de a conduce baut este una cu intenție, în niciun caz din culpă.

Dr. Mihai Glod a fost nemulțumit de decizia comisiei și a depus contestație astfel că în urma reanalizării dosarului, Comisia de contestații a considerat că documentele depuse sunt în regulă, iar condamnarea cu amânare nu e condamnare și fapta de a fi băut la volan nu e cu intenție, e probabil din culpă!!!, aflăm din jurnaluldeiasi.ro.

Pe 29 noiembrie candidaţii au susținut un test grilă de verificare a cunoştinţelor, proiectul de management va fi susţinut pe 7 decembrie, interviul de selecţie pe 11 decembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 14 decembrie.

Însă, practic, spitalul va avea un manager plin pentru câteva săptămâni, pentru că sursele ziaruldeiasi.ro au confirmat că Ministerul Transporturilor este aşteptat să semneze cedarea unităţii medicale către UMF Iaşi în ianuarie 2024.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.