luni, iulie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalUPDATE Cheltuielile cu lansarea, pe Arena Națională, a candidaturii lui Ponta, plătite...

UPDATE Cheltuielile cu lansarea, pe Arena Națională, a candidaturii lui Ponta, plătite din bani publici. Primăria lui Oprescu a aprobat plata

-

Culmea nerușinării – marea lansare a lui Victor Ponta în cursa prezidențială, făcută pe 20 septembrie 2014, chiar de ziua fostului prim-ministru, s-a făcut din bani publici!

Ponta
Spectacolul de ziua lui Ponta a fost plătit din bani publici
Ponta
Subalternii lui Oprescu au aprobat decontarea spectacolului Ponta-PSD

Inspectorii  Curții de Conturi și-au pus mâinile în cap când au văzut că oamenii lui Sorin Oprescu au dat „bun de plată” pentru factura emisă de UTI, administratorul Arenei Naționale, pentru luna septembrie 2014, deși aceasta includea și evenimentul privind lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, din 20 septembrie 2014.

UPDATE Conducerea UTI Grup SA a recunoscut marți, 8 decembrie, în cadrul emisiunii „Talk B1” (la întrebările puse de noi), că, urmare controlului Curții de Conturi, a stornat „(anulat) factura emisă către municipiul București, a returnat banii către Primăria Capitalei și a acceptat să plătească majorări și penalități pentru suma încasată (ilegal, potrivit Curții de Conturi) din bani publici. PSD și Victor Ponta nu au, în continuare, nicio reacție și niciun comentariu!

Curtea de Conturi – „plata pentru spectacolul lui Ponta, ilegală”

În cadul auditului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria generală a Capitalei, s-a constatat suportarea nelegală, pe cheltuiala municipiului București, a sumei de 245346 lei reprezentând evenimentul organizat pe arena Națională de către PSD la care s-au calculat penalități de aproape 40.000 de lei.

Pe 16 iunie 2004, municipiul București a încheiat un contract, în calitate de achizitor, cu SC UTI Grup SA, în calitate de prestator, prin care s-a prevăzut și prestarea, de către UTI, de servicii tehnice de exploatare, întreținere curentă și administrare pentru Arena Națională. Ulterior, PSD a solicitat Primăriei lui Sorin Oprescu, prin adresa 127/56/2014, închirierea Arenei Naționale pebntru data de 20 septembrie 2014. În baza acestei adrese, pe 17 septembrie 2014, s-a încheiat și contractul 12481, dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, administratorul arenei Naționale, în calitate de locator și PSD, în calitate de locatar, pentru închirierea locației pentru evenimentele din data de 20 septembrie 2014.

După lansarea candidaturii lui ponta, într-un spectacol megalomanic, la care au participat 70.000 de membri PSD, aduși din toată țara cu sute de autobuze, administratorul UTI Grup SA a emis factura (141200217/15 octombrie 2014) pentru cheltuielile pricinuite de eveniment. Factura nu a fost trimisă însă către PSD, cum era normal, ci către Primăria condusă de „independentul” Sorin Oprescu, altfel unul dintre apropiații și susținătorii lui Victor Ponta. Factura a fost înscrisă în situaţia de plată a Primăriei către UTI pentru luna septembrie 2014 și a fost achitată de municipiul Bucureşti, din banii publici. Nici PSD, nici Victor Ponta, nu s-au arătat deranjați vreodată de faptul că manifestarea de partid, dar și defilarea lui Ponta pe Arena Națională a fost plătită tot de românii de rând!

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. aici sunt si banii de spitale , nu este corect sa plateasca toti distractia lui V. V Ponta ,ar trebui sa plateasca toti cei 70000 de mii de membri care participat la acesta ceremonie si evidenta participantilor o are cu precizie toti primari ……………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Sute de blocuri rămân din nou fără apă caldă în Capitală!

0
Sute de blocuri din cinci sectoare ale Capitalei rămân în perioada următoare fără apă caldă. CITEŞTE ŞI: Piedone, atac dur împotriva lui Nicușor Dan: „Păcăliciule, încep să apară nenorocirile minciunilor pe care le-ai vomitat în campania electorală!” Termoenergetica anunță că...