luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăParlamentarii au decis. Bugetul României, votat marți

Parlamentarii au decis. Bugetul României, votat marți

-

Guvernul anunţă că, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile Permanente au decis marți și calendarul bugetului.

Birourile permanente reunite au stabilit calendarul adoptării bugetului. Până joi, la ora 10:00, pot fi depuse amendamente la buget. Începând de joi și până sâmbătă la ora 14:00 va avea loc dezbaterea proiectului în cadrul comisiilor de specialitate. Dezbaterea în plen este programată luni .Marți, pe 2 martie, va fi dat votul în plenul reunit al Parlamentului.

Care este procedura votării bugetului

După ce bugetul ajunge la Parlament, deputații și senatorii mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune amendamente. Apoi bugetul este dezbătut în comisiile de specialitate și mai apoi în plen. Într-o ședință reunită parlamentarii vor vota bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale.

Social democrații au anunțat deja că vor depune mii de amendamente la buget. Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, „alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu. El susţine că diferenţa între viziunea PSD şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

Luni, liberalii au stabilit într-o ședință a conducerii că nu vor depune niciun amendament pentru a nu pune presiune pe buget. Același lucru l-au decis și partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR.

Premierul a precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.

Birourile reunite ale celor două camere au stabilit pentru ora 15:00 o ședință în care va fi aprobat calendarul adoptării bugetului, potrivit.digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...