joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieOMS: Tratamentul cu steroizi reduce riscul de deces la bolnavii de covid...

OMS: Tratamentul cu steroizi reduce riscul de deces la bolnavii de covid cu 20%

-

Un studiu arată că tratarea cu steroizi a bolnavilor de Covid-19 aflaţi în stare critică reduce riscul de deces cu 20%. Această concluzie a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să îşi revizuiască recomandarea faţă de acest tratament, transmite Reuters.

Potrivit cercetătorilor, steroizii îmbunătăţesc ratele de supravieţuire ale pacienţilor bolnavi de Covid-19 internaţi la terapie intensivă.

”Acest lucru este echivalent cu supravieţuirea a circa 68% dintre pacienţii cei mai bolnavi de Covid-19 după tratamentul cu corticosteroizi, comparativ cu circa 60% în cazul absenţei corticosteroizilor”, arată un comunicat al cercetătorilor, potrivit News.ro.

Coordonatoarea OMS pentru tratamente clinice, Janet Diaz, a spus că agenţia şi-a actualizat recomandarea pentru a include ”o recomandare puternică” referitoare la utilizarea steroizilor în cazul pacienţilor cu forme grave şi critice de Covid-19.

”Dovezile arată că dacă administrezi corticosteroizi… există cu 87 de decese mai puţine la 1.000 de pacienţi. Vieţile respective au fost salvate”, a spus Diaz la un eveniment live online al OMS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...