duminică, mai 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFocar de gripă aviară în județul Teleorman

Focar de gripă aviară în județul Teleorman

-

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare în probele prelevate de la o pasăre dintr-o gospodărie cu un efectiv de 120 de păsări, 40 curci, 45 de gâşte, 10 raţe, 25 de găini, din localitatea Ţigăneşti, judeţul Teleorman.

”Imediat de la anunţarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că proprietarul gospodăriei afectate vânduse unui vecin 25 de păsări”, a comunicat ANSVSA. Conform procedurilor, cele 145 de păsări au fost ucise, cadavrele fiind ecarisate prin îngropare împreună cu resturile de furaje şi aşternuturile contaminate. ”După îndepărtarea cadavrelor şi a deşeurilor, gospodăriile au fost dezinfectate, fiind convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Teleorman care a adoptat măsuri pentru combaterea şi stingerea focarului de gripă aviară, a mai comunicat ANSVSA, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...