marți, mai 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIohannis a promulgat legea: Ce impozite vor plăti românii

Iohannis a promulgat legea: Ce impozite vor plăti românii

-

Legea care aduce modificări Codului fiscal în ceea ce privește noul mod de calcul al impozitelor pe clădiri, pe baza grilei notariale, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar măsurile vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2025.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, despre intrarea României în Schengen: Eu am convingerea 100% că în 2023!

Sistemul actual de impozitare a proprietății se va schimba începând de anul viitor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Codului Fiscal, după ce aceasta a fost adoptată de deputați, și va exista o nouă modalitate de calcul a impozitului pe proprietate, bazată pe grila notarială.

Legea de aprobare a Ordonanței 16 a Guvernului, adoptată de Parlament la jumătatea lunii noiembrie, a fost ulterior contestată la Curtea Constituțională, care a decis, la 14 decembrie, că suprataxarea contractelor part-time este constituțională.

Modificarea Codului fiscal

Klaus Iohannis a promulgat apoi legea de modificare a Codului fiscal, care supraimpozitează contractele part-time și amână impozitarea locuințelor pe baza baremului notarial de la 1 ianuarie 2025. Camera Deputaților a decis că impozitul pe locuințe nu va crește până în 2025.

De asemenea, deputații au eliminat majorarea cu 50% a impozitului, introdusă în Senat în urma unei decizii a coaliției de guvernare, și au decis să aplice noul calcul al impozitului pe proprietate pe baza scării notariale începând cu 1 ianuarie 2025, pentru a simplifica actualul sistem fiscal.

„Valoarea clădirii, exprimată în lei, se determină prin însumarea valorii clădirii, a clădirilor-anexă, după caz, și a valorii suprafețelor de teren acoperite de aceste clădiri, cuprinse în Studiile de piață referitoare la valorile orientative privind proprietățile imobiliare din România, administrate de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România”,se arată în ordonanță.

De data aceasta, nu se va renunța la suprataxarea contractelor de muncă part-time va rămâne în continuare aşa cum este prevăzută în ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal, mai arată proiectul de lege publicat sub denumirea de Legea 370/2022, miercuri, în Monitorul Oficial.

„Impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române”, conform legii promulgate de către şeful statutului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Radu Mazăre vrea să plece din România: Unde intenţionează să stea

0
Fostul primar al Constanței a fost eliberat condiționat, după cinci ani petrecuți la închisoare și a spus unde va pleca în vacanță. CITEŞTE ŞI: Măsurile PSD duc la creșterea veniturilor românilor și în zonele cu salarii mici. VEZI județele care...