luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRenate Weber, reacție de ULTIMĂ oră după decizia CCR: Un mare abuz!

Renate Weber, reacție de ULTIMĂ oră după decizia CCR: Un mare abuz!

-

Renate Weber a declarat, marţi, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului, că judecătorii au întărit, practic, ceea ce ea a spus, că nu a existat motiv de revocare şi tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber la Aleph News, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului. Ea a mai spus că aşteaptă comunicatul CCR şi după ce va vedea minuta care va fi cuprinsă în comunicat va şti care sunt paşii care urmează: „dacă se va dispune reinstalarea mea în funcţie, constatându-se neconstituţionalitatea”. Rebate Weber a mai declatrat că este „foarte curioasă” să vadă motivarea CCR.

Nu știe dacă mai merge în instanță

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a completat Renate Weber. Întrebată dacă va renunţa la sesizarea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Parlamentului, Renate Weber a spus că mai întâi vrea să vadă minuta CCR şi apoi va evalua ce are de făcut în continuare.

Orban iese la atac

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat marţi cu privire la demersul Renatei Weber de a acţiona în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul privind revocarea sa din funcţie că un răspuns va fi formulat de comisiile juridice reunite. Fostul Avocat a Poporului Renate Weber a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti. Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00, informează news.ro. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutat, marţi, şi de către Curtea Constituţională, la solicitarea PSD.

CITEȘTE ȘI: Renate Weber contestă în instanță revocarea!

PSD a sesizat Curtea cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca judecătorii constituţionali să dea un verdict marţi. Totodată, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă. Ludovic Orban a declarat atunci că nu a primit scrisoarea nici el, nici preşedinta Senatului, Anca Dragu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...